in

Baasje trapt hond dood en moet maar 4 maanden cel in

Een man die zijn hond meer dan honderd keer achter elkaar een trap gaf, nadat het beestje op de keukenvloer had geplast, moet ruim vier maanden de cel in. Ook mag de dierenbeul uit Wales de rest van zijn leven geen huisdieren meer houden.

Een buurman van de 37-jarige Matthew Benjamin hoorde hondje Diesel dusdanig hard piepen, dat hij de politie inschakelde.

Lees ook  Ouders doden hun 7-jarige zoon – dan vindt de dokter een briefje in de hand van de jongen dat mijn hart breekt

„Hij schreeuwde tegen de hond dat hij moest stoppen met plassen en toen hoorde ik Diesel blaffen en piepen,” aldus een getuige. Ook zou Benjamin ’dit rotbeest moet dood’ hebben geroepen. Dat meldt Metro News.

De hond, een Staffordshire-bulterriër, leefde pas vijf weken bij Benjamin. Bejamin heeft toegegeven de hond ’een paar trappen’ te hebben gegeven en zegt dat zijn agressie komt door ’te veel stress’.

Lees ook  Dit is de echte reden waarom Action zo goedkoop is

De rechter spreekt van een laffe daad. „Dit was een venijnige en laffe aanval op een onschuldig dier. Je toonde geen enkele vorm van empathie voor zijn lijden,” luidde de uitspraak.

Gigantische wesp aan de haal met nóg grotere spin

Familiefeest eindigt in drama: keeper (20) dood uit zwembad gehaald