in

Baasje hangt hond op aan riem, maar heeft geen spijt: ‘Hij had zoveel pijn’

Het was de ‘meest humane weg’ die hij kon bedenken, nadat de dierenarts niet wilde komen om zijn hond te laten inslapen.

Johan B. uit Zwartsluis sloeg het dier, dat volgens hem veel pijn leed, met een ijzeren stang op de kop, ‘om te verdoven’.

Hing hem daarna op in het schuurtje en trok nog eens aan de riem om de nek te breken. ,,Het was snel gebeurd’’, zegt hij vandaag bij de politierechter in Zwolle.

Hij moet er samen met zijn vrouw voorkomen, vanwege het mishandelen en doden van hun geliefde hond.

Daar hebben ze geen spijt van, het dier leed volgens hen ondraaglijk. ,,Hij lag te gillen op zijn kussen’’, zegt mevrouw B.

En ook bij het uitlaten waren er problemen: ,,Als mensen hem wilden aanhalen, begon hij te happen. We wonen in een kinderrijke buurt, dat kon echt niet’’.

B. had het dier, een zwerfhond uit Griekenland, zo’n drie jaar geleden uit een asiel in Friesland gehaald. Mogelijk had de hond last van de heupen.

Lees ook  Er gaan nog meer bizarre video’s rond van de vrouw uit Tilburg die mannen drogeert!

Euthanasie
Op 31 januari dit jaar belde mevrouw de dierenarts, die niet wilde komen om euthanasie te plegen. ,,Dan doe ik het zelf’’, riep de hondenbaas op de achtergrond.

Toen de dierenarts vervolgens alsnog kwam, was het al gebeurd. ,,Hij heeft alleen naar het hart geluisterd of hij dood was’’, zegt mevrouw.

”De dierenarts had hier moeten staan”
– Johan B., verdachte

Overigens is uit onderzoek naar de doodsoorzaak (obductie) niets gebleken van een aandoening waardoor het dier zoveel pijn kon lijden, maar de eigenaren hebben duidelijk een andere ervaring. ,,De dierenarts had hier moeten staan’’, zegt B.

De vraag is of ze dan niet met de hond zelf naar de dierenarts hadden kunnen gaan, toen het zo erg leek.

,,Dat kon niet, hij had zoveel pijn, het was een grote hond, die kon je niet zo in onze kleine auto proppen’’, zegt mevrouw.

Lees ook  Vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen omdat hun hersenen harder werken

Zij was niet aanwezig bij het doden van de hond, maar wordt wel medeplichtigheid verweten omdat ze niet heeft ingegrepen bij hulpbehoevendheid. ,,Die verplichting geldt bij mensen, maar ook bij dieren’’, zegt de officier van justitie.

Het stel heeft een nieuwe hond, waar het goed mee gaat. ,,Dat heeft de politie zelf gezien’’, zegt mevrouw, ,,toen ze op een zondagmiddag aan de deur kwam.’’

Werkstraf
De openbaar aanklager wilde eigenlijk dat het stel verboden wordt om nog huisdieren te houden, maar daar gaat de rechter niet in mee.

Die legde B. een werkstraf op van 120 uur en twee maanden cel voorwaardelijk. Zijn vrouw kreeg veertig uur en een maand cel voorwaardelijk, allebei met een proeftijd van drie jaar. De nieuwe hond mogen ze houden. Ze leggen zich gelijk neer bij de straf.

Man schuift enorme aubergine in zijn achterwerk tegen constipatie

Vrouw vraagt relatieadvies: mijn vriend eet mijn poep