in

Baasje bedenkt geniaal plannetje om kat uit ondergrondse container te bevrijden.

Een kat uit Rotterdam-Zuid zal de volgende keer wel twee keer nadenken alvorens nog eens op avontuur te trekken. De kater was namelijk komen vast te zitten in een ondergrondse container. De kat werd pas gevonden toen zijn baasje zacht gemiauw uit de container hoorde komen. Handhaver Cynthia kreeg de melding en ging meteen ter plaatse. Dat meldt Hart van Nederland.

Cynthia deed het relaas:
“Ik werd er bij gehaald omdat ik de sleutel van de container heb. Toen ik de container openmaakte, zag ik het katje zitten.”

Lees ook  Neefje André Hazes ‘reageert’ op vermeende ruzie met Monique

Wanneer er iets in een container zit dat eruit gehaald moet worden, wordt het normaal opgetild. Aangezien het echter zondag was, kon er niet zomaar een vuilniswagen ingeschakeld worden. Even werd gevreesd dat het katje nog uren in zijn hachelijke situatie moest blijven zitten.

De eigenares van de poes wist echter dat hij van klimmen houdt en bedacht een geniaal plannetje. De handhaver getuigt: “Ze haalde thuis een dekentje en liet het rustig in de container hangen.” Enkele ogenblikken later kroop de kat langs het deken uit de container. Het beestje had erg veel stress en was doodsbang. Het baasje en het huisdier gingen meteen naar huis om daar verder van de schrik te bekomen.

Lees ook  48-jarige Wendy van Dijk heeft een figuur waar je ‘U’ tegen zegt!

Handhaver Cynthia zegt dat het de eerste keer is dat ze zo’n melding kregen. Ze zegt dat mensen wel vaker kostbaarheden laten vallen, “maar een kat, nee nog nooit.”

Verdachte in stukken snijden kapster Miranda: ‘Ik had de politie moeten bellen’

Politie redt drie verwaarloosde honden uit snikhete tuin in Veenendaal.