in

Auto-ongeluk laat 10 jaar oude hond verlamd achter. Na maanden revalidatie wandelt ze terug.

Beeld je eens in om in de ogen van je donzige vriend te moeten kijken, die zwaargewond raakte in een auto-ongeluk. De toekomst van je hond is onzeker, en als ze al overleefd, zal haar levenskwaliteit nooit meer hetzelfde zijn.

Laat je je huisdier gaan? Of probeer je te vechten in de hoop dat ze misschien toch nog geneest?

Kathleen Petty, de producer van CBC News in Calgary, Alberta, Canada, zal het telefoontje dat ze van haar hondenoppas Susan kreeg nooit vergeten. “Er is een ongeluk gebeurd”, zei Susan.

Er waren verschillende voertuigen betrokken bij het auto-ongeluk, en de bestelwagen waarin de 10-jarige Greta zat werd het zwaarst geraakt. Petty wierp een blik op haar gezonde Duitse herder, en wist dat er iets grondig fout was.

Een röntgenfoto onthulde dat ze zware schade aan haar ruggenwervel had opgelopen. Ze was verlamd en had in haar achterlichaam vrijwel geen gevoel meer.

Petty schakelde de hulp in van een dierenarts gespecialiseerd in neurologie, Dr. Jose Diaz. Diaz voerde twee operaties uit, maar Greta toonde geen tekenen van verbetering.

Lees ook  Onderzoekers onthullen: snel geïrriteerd zijn duidt op hoge intelligentie!

Petty moest beslissen of ze de hond zou laten inslapen. Greta was altijd aan haar zijde geweest, en was er ook toen Petty haar gevecht tegen borstkanker overwon. Het was een hartverscheurende beslissing.

“Het was angstaanjagend om te moeten nadenken over de dood van mijn meisje”, vertelde Petty. “De emotionele, fysieke en financiële kost van het hele avontuur was angstwekkend.”

“Nu moest ik beslissen over de overleving van Greta, en ik moest zeker zijn dat ik het goede deed voor haar, niet voor mij”, schreef Petty. Petty deed navraag over haar revalidatie, maar haar chirurg vertelde haar dat Greta zelfstandig zou moeten kunnen plassen – op dat moment had ze een katheter nodig – zo niet was revalidatie geen optie.

Greta moet een ontzettend sterke wil gehad hebben om te leven, want diezelfde nacht beet ze haar katheter door. Ze zou hem nooit meer nodig hebben.

Lees ook  Vermiste Bert de Laat dood gevonden

Met die wetenschap gingen Petty en Greta volop voor de revalidatie. Greta toonde wilskracht en werkte dag na dag hard om haar achterste poten weer op te tillen en met haar staartje te kwispelen.

Het was geen eenvoudige opdracht maar Greta maakte uiteindelijk een blije terugkeer naar het hondenpark en wandelt weer gewoon zelfstandig. Ze is voorgoed veranderd, maar ze is sterk, net zoals haar eigenaar.

“Naast de wandelingen is het het beste dat ze terug met haar staart kan kwispelen”, schreef Petty. “En ik zorg ervoor dat ze genoeg redenen heeft om te kwispelstaarten!”

DEEL het verhaal over dit wonderbaarlijk herstel met elke hondenliefhebber die je kent!

Uitgehongerde baby werd moederziel alleen in het bos gevonden – dan neemt een politieagente haar borst uit haar hemd.

Familiehond trekt papa mee naar de dam – zijn hart staat stil als hij ziet wat er in het water drijft.