in

Autistische jongen kan ’s nachts niet doorslapen, totdat zijn ouders deze oplossing vinden

Tupper Dunlop is een driejarige knul die al met veel problemen kampt op zijn jonge leeftijd. Toen hij twee was, werd er autisme gediagnosticeerd.

Op een normale nacht slaapt de jongen slechts drie tot zes uur. Tijdens deze nachten houden nachtmerries hem vaak wakker. Zijn communiceren met de buitenwereld is zeer beperkt en hij kan gevaarlijke situaties moeilijk aanvoelen.

Zijn moeder voelt zich soms dan ook compleet hulpeloos. Een kind die niet in staat is om te vertellen wat er precies gebeurt, is soms ook moeilijk te begrijpen.

Vorig jaar kwam er echter een oplossing. De familie van Tupper hield altijd al van dieren en besloot een hond in huis te nemen. De familiehond kreeg een bijzondere band met Tupper. Hij werd rustiger, hij kon beter communiceren en hij sliep langer door. Dat zorgde voor een positief effect op de gezinssituatie.

Lees ook  Man zijn ontdekking in huis van grootouders verbaast verzamelaars wereldwijd

Als Tupper overweldigd of opgewonden raakt, brengt de hond hem altijd speelgoed. Daarmee raakt hij afgeleid. Het dagelijkse leven van het hele gezin is dan ook veel beter geworden.

De hond is als een soort van harnas voor de jongen. Hij wijst hem op gevaren en hij zorgt ervoor dat hij niet in de problemen raakt. De hond is dan ook altijd bij hem.

Lees ook  Nederland geschokt door nieuwe beelden dierenmishandeling Belgisch slachthuis

Ook voor het slapengaan knuffelen de twee nog met elkaar. Het duurt nu slechts een kwartiertje voordat Tupper in slaapt valt, terwijl dat eerst wel enkele uren kon duren. De hond stelt hem gerust en dan kan hij rustig slapen.

De band tussen de twee is ontzettend sterk. Dat bewijst maar weer dat mens en dier de beste vrienden kunnen zijn.

Vind jij dit ook een hartverwarmend verhaal? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Puppy is bang en wil niet spelen, kijk wat er gebeurt als ze herenigd wordt met de man die haar redde!

Kindje ligt met koorts op de bank, gelukkig wordt hij getroost