in

Asiel deelt hartverscheurende video van lege kennels. Kat die niemand wilde is de enige die overbleef.

De sociale media roepen gemengde gevoelens op. Enerzijds houden ze mensen van hun dagelijkse verantwoordelijkheden – en soms slaat een mild meningsverschil om in een vreselijke scheldtirade. Maar anderzijds is het een geweldig medium om nieuws te verspreiden over een waardevolle zaak.

Neem bijvoorbeeld Meko. Zijn geschiedenis begon als een hartverscheurend verhaal over eenzaamheid.

Dat is omdat deze kat tijdens de feestdagen de enige overblijvende kat was in het asiel van Gaston County in North Carolina in de VS. Een adoptie-evenement had letterlijk alle kooien leeg achtergelaten … uitgezonderd dan Meko.

Maar dan had de diepbedroefde manager, Karrie Bortzman, een idee. Ze filmde Meko en postte de video op de Facebookpagina van het asiel.

Lees ook  Vader sterft op tragische wijze: 15 jaar later klopt onbekende op de deur en vraagt moeder en zoon om naar buiten te komen

Haar video verspreidde zich als een lopend vuurtje.

“Ik wist gewoon dat een van onze vast klanten het zou zien en hem zouden adopteren”, vertelde ze optimistisch.

Vrijwel meteen begonnen honderden mensen de post te delen. Het legde uit dat de adoptievergoeding slechts 70 euro bedroeg en dat “hij de feestdagen graag bij zijn nieuwe familie zou doorbrengen, eerder dan eenzaam in het asiel.”

Een vrouw uit New Jersey zag de video, en stuurde het meteen door naar haar vader, John Kurowski, die in de buurt van het asiel woont.

Kurowski stond voor een buurtwinkel geparkeerd toen hij het berichtje van zijn dochter kreeg. Ze wist dat haar vader een groot hart voor dieren had – en beslist een omweg langs het asiel zou maken zonder zijn vrouw het te vertellen.

Lees ook  Politie krijgt brief van 9-jarig meisje, dan zien ze een rekening van 10 euro en reageren onmiddellijk

“Ik belde haar nadat ik hem opgehaald had”, verzekerde Kurowski. En toen hij het over zijn nieuwe vriend Meko had, zei hij simpelweg: “Hij zal geliefd worden – dat is zeker.”

“We zijn trots op het werk dat we doen”, zei Brotzman tot tranen toe bewogen. “Wanneer andere mensen het zien, en er deel van willen uitmaken, dat is waarvoor ik dit doe.”

Het is fantastisch als de sociale media de dag kunnen redden. En het is nog beter wanneer een katte knap als Meko een nieuwe thuis vindt!

Witte leeuw en witte tijger kregen zeldzame “lijger” welpen en ze zijn zo schattig om te zien

Zeehond gevonden met frisbee rond haar nek terug in het wild vrijgelaten.