in

Anti terreur eenheden in actie in UTRECHT – DE BEELDEN! 1 DODE!

Aanslag in Utrecht – Eén dode – Meerdere gewonden – Daders op de vlucht. Het tramverkeer in de stad Utrecht is stilgelegd vanwege een schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein, bevestigt de politie. Meerdere traumaheli’s zijn ingezet om hulp te verlenen. De schietpartij in een tram in Utrecht lijkt het leven te hebben gekost aan tenminste een persoon.

Volgens een ANP-verslaggeefster ter plekke ligt op de trambaan, tussen twee tramstellen in, een volledig met laken afgedekt slachtoffer. De politie en NCTV houden rekening met een aanslag. De NCTV heeft het hoogste dreigingsniveau 5 voor de provincie afgekondigd. Antiterreureenheden zijn op verschillende plekken in de stad actief.

Lees ook  Man rijdt hond aan en gooit het beestje zeer zwaar gewond langs de kant van de weg

Update – Alle moskeeën in Utrecht gesloten

Alle moskeeën in Utrecht hebben hun deuren uit voorzorg gesloten na het schietincident in Utrecht. “Dat hebben we gedaan in overleg met de politie”, zegt een woordvoerder van de Ulu Moskee, de grootste moskee van Utrecht. De Ulu Moskee wordt op dit moment bewaakt door de politie.

Lees ook  Hoe een “gewone jongen” uitgroeide tot de ergste terrorist van Nieuw-Zeeland

Update – Er is sprake van een inval op de nabijgelegen Trumanlaan.

Update – Politie en NCTV treffen aanvullende veiligheidsmaatregelen rond station Utrecht CS en de daar aankomende en vertrekkende treinen, meldt NS.

Er is nog niemand aangehouden. Er zou worden gezocht naar een rode Renault Clio. Antiterreuragenten houden een woning in Kanaleneiland onder schot.

Veel politie bij 24 Oktoberplein Utrecht – Mark Rutte houdt crisisoverleg

SCHUTTER UTRECHT is waarschijnlijk ‘deze man’ uit GeenStijl TV video uit 2011