in

Angela Merkel opnieuw trillend te zien op tv

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is opnieuw trillend en bevend te zien geweest op televisie.

Dat gebeurde toen zij een persmoment van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier bijwoonde, zo meldt Reuters. Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Merkel in die fysieke toestand op televisie te zien is.

Op beelden van Reuters is te zien hoe Steinmeier tijdens een ceremonie afscheid neemt van Justitieminister Katarina Barley, die haar post verlaat om zitting te nemen in het Europees Parlement.

Later werd Christine Lambrecht (SPD) geïnstalleerd als de nieuwe minister. Rechts van de president (voor de kijker links) staat de 64-jarige Merkel.

Ze begint op een gegeven moment te trillen en probeert zich een houding te geven met haar handen: de handen gevouwen, in elkaar gelegd, beide polsen vasthoudend. Alles om het trillen tot een minimum te beperken.

Lees ook  André Hazes vertelt over contact met Monique Westenberg

Na afloop van de ceremonie zei een woordvoerder van de Duitse bondskanselier dat ze in orde is. Ze zal dan ook volgens planning dit weekeinde ‘gewoon’ de G20-top in Japan bezoeken.

Het is de tweede keer in twee weken tijd dat Merkel in trillende toestand op televisie verschijnt. Eerder gebeurde dat op 18 juni.

Bij de officiële ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodimir Zelenski in Berlijn begon Merkel plotseling enorm te trillen. Haar hele lichaam trilde tijdens het spelen van het Duitse volkslied.

Lees ook  Vrouw bezoekt elke week de tattoo-shop. De tatoeëerder geeft haar namelijk elke keer een tijdelijk tattoo-ontwerp

Het duurde uiteindelijk niet lang, maar zorgde wel voor veel ongerustheid over de gezondheid van de 64-jarige Merkel, die al sinds 2005 de regeringsleider van de Bondsrepubliek is.

Na afloop zei Merkel geruststellend dat het weer goed ging met haar, nadat ze drie glazen water had gedronken.

,,Dat had ik blijkbaar nodig”, zei ze. Volgens Duitse media heeft Merkel eerder in soortgelijke situaties last gehad van trillingen. Dat kwam toen volgens haar medewerkers ook door hitte en watertekort.

Ook tien dagen geleden bij de officiële ontvangst van de nieuwe Oekraïense president Volodimir Zelenski in Berlijn begon Merkel plotseling enorm te trillen. Bekijk die beelden hieronder terug:


Concert eindigt in chaos: 15 bezoekers doodgedrukt, tientallen gewonden

Sidney van Temptation kiest voor hilarische tattoo.