in

André Hazes raakt 3 maanden geen alcohol aan en ziet er nu zo uit

Hij raakt al drie maanden geen druppel alcohol meer aan en sport twee keer per dag. André Hazes (26) transformeert zich tijdens de lockdown tot krachtpatser, klaar om onder meer te knallen voor twee uitverkochte optredens in Vlaanderen. ,,Mijn agent kan de vraag amper bijhouden.”

Gisteren zat hij nog in de laatste aflevering van ‘Liefde Voor Muziek’ als het tengere jonkie van de bende, maar tegenwoordig heeft André Hazes meer weg van een bodybuilder. Elke tattoo op zijn lichaam wordt extra benadrukt door een spierbal, zo toont hij trots op Instagram. ,,Hoe ik nu voor de dag kom, is inderdaad een groot verschil met hoe ik er toen uitzag. Ik voel me ook beter, zelfs fitter dan ooit”, vertelt Hazes. ,,Ik ben tegenwoordig de eerste van het gezin die ’s ochtends opstaat. Dat is ooit anders geweest.”

Leven zonder doel kan Hazes niet, dus verplichtte hij zichzelf bij het begin van de lockdown tot twee dingen. ,,Ik wil de beste vader zijn die er bestaat. Ik geniet van de quality time met mijn zoontje André en vrouw Monique. Én ik wil het beste uit mezelf halen”, zegt hij. ,,Voor het eerst in mijn leven heb ik tijd voor regelmaat. Normaal ben ik altijd gehaast, veel onderweg en leef ik ’s nachts. Nu heb ik een knop omgedraaid, een andere levensstijl gevonden.”

Lees ook  Hoe Pommeline de ontrouw van Fabrizio ontdekte: “Toen ik die foto’s vond, kon hij het niet meer ontkennen”

Nog vijftig jaar doorgaan
Die levensstijl houdt in: géén alcohol, veel bewegen en gezond eten. ,,Ik eet mijn dagelijkse portie fruit en zeg nee tegen verkeerde suikers en vetten. Ik doe eigenlijk gewoon wat de dokter voorschrijft voor een gezond leven. Trainen deed ik voordien ook al, maar ik at verkeerd en daardoor zag je geen verschil.” André sport nu twee keer per dag, zeven op zeven. ,,Elke ochtend doe ik krachttraining en ’s avonds ga ik hardlopen”, zegt hij. ,,Ik volg nu een schema zoals bodybuilders doen. Maar zo gespierd wil ik niet worden, hoor. Het zal er wat van afhangen hoe lang ik nog thuiszit. Wel neem ik deze levensstijl mee naar de toekomst. Ik hou het nu zeker nog veertig of vijftig jaar vol. (lachje)”

Eén ding is zeker: Hazes is klaar om te knallen. Op 27 en 28 november vult hij twee keer de Lotto Arena in België – goed voor meer dan 16.000 man in totaal. En begin 2021 start hij met een tour door Vlaanderen, te beginnen op 12 februari in Lommel. Volgen nog: Leuven, Hoogstraten, Oostende, Deinze, Wieze, enzovoort. ,,We doen al tien zalen, telkens voor zo’n drieduizend fans”, aldus André. ,,En het kunnen er nog meer worden, want mijn boekingsagent in Vlaanderen kan de vraag amper bijhouden. Zo was mijn concert in de Oktoberhallen in Wieze in twee dagen uitverkocht. ‘Wauw’, denk ik continu. We staan eigenlijk versteld van wat er aan het gebeuren is, maar het heeft sowieso met Liefde voor muziek te maken.”

Lees ook  Volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op IC’s verwacht

Nieuw album
Vooral zijn emotionele versie in dat programma van Doe het licht maar uit van Mama’s Jasje deed de boel ontploffen. ,,Sindsdien is mijn aantal volgers op sociale media serieus de hoogte in gegaan, net zoals het aantal privéberichten”, aldus Hazes. ,,Vooraf hoorde ik van andere artiesten dat zo’n programma een en ander zou teweegbrengen. ‘Ach, dat gaat wel meevallen’, dacht ik. Maar er is echt iets heel positiefs gebeurd.”

De jonge zanger betreurt dan ook dat hij de grens niet kan oversteken. ,,Want als ik mij op dit moment ergens bijzonder welkom voel, is het wel in Vlaanderen. Maar zodra het kan, maak ik het goed. Beloofd!” Mét een album zelfs. ,,Door de coronacrisis heb ik kunnen doorwerken aan mijn nieuwe plaat, waarop Doe het licht maar uit zeker zal staan. Een releasedatum is er nog niet, maar begin juni komt de eerste single. Ik ga de mensen laten kennismaken met mijn nieuwe sound. Het blijft heel Hazes, wat mijn vader ook had kunnen maken, maar tegelijk ook heel hedendaags, met scheurende gitaren.”

Na vier dagen drugsgebruik was Carolien opeens dood, zegt haar vriend

Vader sterft aan kanker – 48 uur nadat hij pasgeboren dochtertje voor het eerst vasthield