in

Amsterdamse doet een misselijkmakende vondst in haar boterham

Marie Louise Schipper uit Amsterdam nam een hap van haar roggeboterham, toen ze plots op een wel heel hard stukje beet. Het begin van een groot mysterie.

Marie herkende er namelijk direct een tand in, maar niet die van een mens. Nee, dit dertien millimeter lange, benige voorwerp móét van een dier zijn. Maar welke dan?

Oud, klein zoogdier
À la Freek Vonk die het zelfs geweldig vindt om door bloedzuigers of een haai aangevallen te worden, besluit Marie dat dit stukje dier niet vies en eng, maar juist hartstikke interessant.

Lees ook  McDonalds in Nederland gaat vanaf maandag bezorgen aan huis:

Nadat ze foto’s van de vondst in haar boterham op Twitter had gedeeld, leidde Marie’s zoektocht haar naar de Universiteit Utrecht.

Op de afdeling waarin wilde dieren en hun tanden en botten worden onderzocht, ontdekten ze dat het inderdaad een tandje is en van een klein zoogdier geweest moet zijn. “Een beestje dat vrij oud is geworden”, aldus Marie tegen het AD.

Lees ook  4-jarige neemt slokje en begint te klagen. Serveerster snelt toe, verstijfd door haar vergissing.

#tand
Hoe de tand in haar bammetje terecht is gekomen, weet Marie nog niet. Ze gaat het samen met een bioloog tot op de bodem uitzoeken en deelt alle updates op Twitter. De hashtag ‘#tand’ was nog nooit zo boeiend om in de gaten te houden.

Vrouw schrikt zich rot als ze beelden van babyfoon bekijkt: “Wat is er achter je?”

Roxeanne Hazes openhartig over lichaamsverandering na bevalling