in

Als Victoria ze niet zou redden zouden ieder jaar 100 veulentjes sterven! Deze vrouw is een held!

Ongeveer 17 jaar geleden ontdekte Victoria Goss de verschrikkelijke waarheid over de korte leventjes van ‘nurse mare foals’.

Deze hulpeloze veulentjes worden enkel en alleen geboren zodat hun moeder melk gaat produceren. De veulentjes worden na de geboorte direct bij hun moeder weggehaald. De merrie krijgt vervolgens een veulen van een fokmerrie om te voeden. Deze veulens zijn enorm veel geld waard en worden gefokt om de beste spring, dressuur of racepaarden te worden. De moeders van deze veulens hebben het zelf veel te druk om hun veulen te zogen omdat ze direct weer worden gedekt voor het volgende veulen. Het is big business…

Lees ook  Gina is de ‘heetste oma op deze planeet’ (foto’s)

Victoria kan niet geloven dat veulentjes als een bijproduct in deze industrie worden gezien! Gewoonlijk worden deze kleintjes geslacht en het vlees verkocht als delicatesse! Ik kan zelf ook niet begrijpen dat iemand het over zijn hart kan verkrijgen een einde te maken het het korte leven van zo’n veulentje.

In de VS zijn deze praktijken nog van alle dag. Er zijn inmiddels wel protesten tegen deze dieronvriendelijke behandeling van de veulentjes maar het wordt nog steeds gedoogd.

Lees ook  Hond gromt en blaft tegen de oppas, dan hebben de ouders door wat eraan de hand is

Gelukkig zijn er mensen zoals Victoria die zich inzetten om zoveel mogelijk veulentje te redden. Op haar boerderij ‘Last Chance Corral’ in Ohio vangt zij ieder jaar honderden veulentjes op. De kleintjes kunnen vervolgens door nieuwe eigenaren worden geadopteerd. Op deze manier weet zij zo veel mogelijk veulentjes te redden van de dood.

Vergeet dit bericht niet te delen op Facebook want hoe meer mensen weten van deze praktijken hoe eerder er hopelijk nieuwe regels kunnen komen waardoor dit niet meer mag! Victoria is in ieder geval een ware held!

Ze spendeerden 2 maanden om de verdwaalde hond terug te lokken. Maar toen ze een klein meisje een poging lieten wagen gebeurde er iets magisch!

Disney investeert €80 miljoen euro om kinderziekenhuizen minder angstaanjagend te maken voor kinderen.