in

Als je een hart hebt, dan kan je dit bericht niet zomaar aan je voorbij laten gaan. De hele wereld moet te weten komen wat er gebeurde!

Omwille van een goedkope bakolie die in zowat elke winkel te vinden is, vindt in ’s werelds meest kwetsbare en meest diverse ecosystemen een genocide van primaten en ecologische catastrofe plaats.

Palmolie is goedkoop en komt vaak voor in tal van huishoudelijke producten, maar net als zowat alles dat “goedkoop” is, eist het een vreselijke kost. In landen als Borneo, Sumatra, Indonesië en Maleisië wordt elke minuut regenwoud gekapt voor de aanleg van nog meer palmolieplantages. Deze ontbossing vindt letterlijk tegen een vernietigend en schokkend tempo plaats.

Lees ook  Deze 8-jarige tweelingzussen worden “de mooiste meisjes ter wereld” genoemd, en dat veranderde hun hele leven

De boeren en bedrijven storen zich niet aan het feit dat ze zo tal van bedreigde diersoorten van de kaart vegen. De werkers krijgen de instructie om alle wilde dieren die ze op hun weg tegenkomen plat te rijden met hun bulldozers.

Doordat bossen plaats moesten ruimen voor plantages is de orang-oetan populatie de afgelopen 20 jaar gedaald met 90 procent. Dat is een hard cijfer om even te laten bezinken. Tegen dit tempo zou de orang-oetan dit jaar al kunnen uitsterven. De jungle die hun thuis is, zou binnen 20 jaar kunnen verdwijnen.

Lees ook  Wauw, Tanja Jess laat haar figuur zien en hoe ze zó fit blijft!

Als dit cijfer je kwaad maakt, is er iets wat je kunt doen: geen producten meer kopen waar palmolie in verwerkt is. Dit kan de waanzinnig vraag naar dit goedkope product misschien doen kelderen.

Bovendien is het niet goed voor het hart! Bekijk de onderstaande video en DEEL dit belangrijke bericht met iedereen die je kent!

Moeder slaat baby bont en blauw met lepel, de straf van de rechter maakt het internet woedend

‘Onze dochter wil niet meer leven en wij steunen haar’