in

Als het kleinkind de keuken van de blinde oma ziet, wordt ze misselijk. Maar dat is nog maar het begin …

De 97-jarige Irma Hillerström kan niet meer zonder hulp leven. Daarom regelde haar kleindochter een verpleger die de bejaarde dame zou helpen. Maar toen ze haar grootmoeder voor de doop van haar zoon wilde ophalen, krijgt ze bijna een toeval.

Haar grootmoeder zit aan de tafel en eet compleet beschimmeld brood. Irma ziet niet meer goed, dus had ze achteloos van het brood gegeten. De verpleeghulp zat er gewoon naast en deed niets. Jenny is sprakeloos.

In de hele woning treft ze beschimmelde voedingsmiddelen aan, waaronder twee maanden oude melk die de oude vrouw nog elke dag in haar koffie giet. Als Jenny de verpleegfirma contacteert, weten de medewerkers zogezegd van niets.

Dus wendt Jenny zich tot de publieke opinie: ze schrijft een Facebookpost waarin ze de wereld vertelt hoe men haar grootmoeder verwaarloost.

Lees ook  Spekglad op de weg en autoruit krabben, dit is nog maar het begin

“Ik ben pisnijdig! Mijn oma wordt bijna 98 jaar, dus is het maar normaal dat ze steun nodig heeft. Maar toen ik haar vandaag wilde ophalen om naar de doop van mijn zoon te gaan, zag ik hoe ze wordt behandeld! De verpleger liet haar gewoon beschimmeld brood eten. Ze heeft zo een slechte ogen dat ze het zelf niet gezien had. En voor zover ik kan zien, heeft ze de laatste dagen niets anders dan beschimmeld brood gegeten. De verpleger zou eigenlijk het eten van mijn oma moeten bereiden. Mijn oma kan nog beter verhongeren dan zulk brood te moeten eten.”

Het brood was zo beschimmeld dat Jenny er ziek van werd. Niemand zou zo mogen lijden. De post verspreidt zich snel in de hoop dat er iets aan haar situatie gedaan zou worden. De directrice van de verpleegfirma zou later beweren dat de verpleger tegen de oma had gezegd dat het brood slecht was, maar dat ze het toch wilde eten. Jenny gelooft hier uiteraard geen woord van en contracteerde ondertussen al een ander bedrijf om voor Irma te zorgen.

Lees ook  Man in Winschoten treft illegale migrant aan in z’n achtertuin, wat een land!

Echt verschrikkelijk hoe sommige mensen met ouderen omgaan. Met Irma gaat het weer beter nu ze in goede handen is. Maar wie weet hoe lang ze zo heeft moeten leven?

DEEL dit bericht om je bezorgdheid te uiten over onze ouderenzorg!

Wat deze hond elke nacht doet als zijn eigenaren slapen, schokte me diep!

Hond negeert zijn baasje net zo lang totdat zij haar excuus maakt