in

Als Elsa de hond met het droevige gezicht overleeft zou ze een onvervalst “kerstwonder” kunnen worden.

Een verlaten hond die op het randje van de dood in de sneeuw werd gevonden, zou een nieuwe kerstwonder kunnen worden nadat dierenliefhebbers over de hele wereld de handen in elkaar sloegen om haar in leven te houden.

De vrouwelijke Dogue De Bordeaux werd zaterdag uitgehongerd en rillend van de koude gevonden in het Cradley Heart reservaat in de West Midlands. Ze lag opgerold in een balletje en van haar eigenaars was geen spoor. Lin Reeves van Animal House in Birmingham kreeg de noodoproep en was geschokt over de staat waarin de hond zich bevond. Ze gaven haar de naam Elsa.

Ze zei: “In de 30 jaar dat ik werk met dieren zag ik nooit een hond die er zo slecht aan toe is als Elsa en ik weet niet hoe ze overleefde. Ik denk niet dat ze de volgende uren, laat staan de nacht, nog overleefd zou hebben.”

Lees ook  De staredown van Harrie en Danicio is érg uit de hand gelopen

“Van zodra we haar foto op de sociale media postten, kregen we telefoontjes van mensen die geld wilden doneren. Ze had echt de aandacht gewekt. Ik kreeg zelfs telefoontjes vanuit Zuid-Afrika, Jersey en vanuit het hele Verenigd Koninkrijk.”

Binnen de 24 uur werd er meer dan 5.000 euro gedoneerd om de medische verzorging van Elsa te helpen betalen en verschillende mensen boden al een permanente thuis aan wanneer ze het zou halen.

Elsa werd overgebracht naar Your Vets in Smethwick waar het personeel de hele zaterdagnacht werkte om haar te redden. Haar lever is beschadigd en ze woog amper 17,5 kg, maar moet normaal 45 kg wegen. De hond kreeg ondertussen intraveneuze voeding om haar op krachten te brengen.

Lees ook  Artsen vragen de man om “stekker eruit te trekken”, maar hij weigert: nu zijn miljoenen geïnspireerd door Jovanna’s verhaal

Lin voegde er nog aan toe: “Elk jaar tijdens de feestdagen krijgen we wel een hond binnen die gered moet worden, maar Elsa is het ergste geval dat we ooit al gezien hebben. Als ze overleeft, wordt ze een echt kerstwonder.”

Omwille van de grote interesse in de vooruitgang van Elsa geeft The Animal House Rescue Facebook pagina regelmatig updates.

DEEL dit bericht om Elsa veel sterkte toe te wensen!

Stier zit al heel zijn leven vastgeketend – bekijk zijn reactie wanneer hij eindelijk vrijgelaten is!

Terrorist gefotografeerd kronkelend van de pijn na mislukte zelfmoordaanslag op busstation in Manhattan.