in

Als de bezoeker van de dierentuin ziet wat er in het apenverblijf gebeurt, springt hij meteen in het waterbekken. 1:11 geeft me KIPPENVEL!

Rick Swope is met zijn vrouw en drie kinderen op bezoek in de dierentuin van Detroit (VSA). Als hij voor het verblijf van de chimpansees staat, ziet hij hoe aap Jo-Jo met een soortgenoot in een gevecht verwikkeld is en in het waterbekken valt. Een gevaarlijke situatie, want de chimpansee kon niet zwemmen. “Iedereen stond maar toe te kijken hoe de aap verdronk” herinnert Rick zich. Zonder aarzelen springt de Amerikaan onder luid gejoel van de andere bezoekers over het hek en in het waterbekken.

Lees ook  8 maanden oude baby op brute wijze aangevallen door moeder – verwoeste vader wil strengere straffen

In eerste instantie ontglipt de chimpansee aan Rick en zinkt naar de bodem van het bekken: “Het water was zo modderig dat ik niets kon zien” zegt de toen 33-jarige. “Ik dook naar de bodem en vond hem terug.” Algauw lukte het Rick om de mensaap terug op het droge te brengen – en redde met zijn moedige tussenkomst zo het leven van de chimpansee! De drievoudige vader werd daarvoor wereldwijd als held geprezen. Maar daar wil hij zelf niet van weten: “Het was helemaal niet zo groots, ik dacht er zelfs niet over na. Ik had de mogelijkheid om een leven te redden en dat is wat ik gedaan heb.”

Lees ook  Dna Jos Brech gevonden in onderbroek Nicky Verstappen

DEEL deze spectaculaire video om de man de erkenning te geven die hij verdient!

Zwangere moeder krijgt weeën op het moment dat Orkaan Irma ongenadig woedt. Dan verandert één telefoontje alles.

De moeder probeert haar kind “mama” te laten zeggen – maar hou een oogje op de hond ernaast!