in

Alleenstaande vader adopteert 5 kinderen met beperkingen

Als alleenstaande ouder is het niet makkelijk. Een kind opvoeden is een belangrijke taak en vaak erg zwaar. Echter, Ben heeft hier bewust voor gekozen en heeft vijf kinderen met beperkingen een liefdevolle omgeving gegeven door ze te adopteren!

Ben Carpenter, uit het VK, wist op 21-jarige leeftijd al dat hij een kindje wilde adopteren:

“Zelfs op mijn 21ste wist ik dat ik zo snel mogelijk vader wilde worden. Ik mocht dan wel jong zijn geweest, maar ik heb altijd een goed stel hersens gehad,” vertelde Ben aan Mirror.

Echter, vanwege zijn leeftijd en het feit dat hij vrijgezel was, dacht Ben dat hij weinig kans zou maken:

“Ik was ervan overtuigd omdat ik ook vrijgezel was dat ze me niet serieus zouden nemen – maar ik was dolgelukkig toen ze dat wel deden.”

Lees ook  Politie krijgt brief van 9-jarig meisje, dan zien ze een rekening van 10 euro en reageren onmiddellijk

Omdat Ben eerder had gewerkt met kinderen en volwassen met een beperking, wist hij dat hij ze de juiste zorg kon geven.

Het begon allemaal met een advertentie van een lokaal adoptiebureau. Tegen zijn verwachting in, was het bureau erg enthousiast en positief.

“Negen jaar later, heb ik vijf kinderen en zou ik niets veranderen,” liet de trotse vader weten.

Jack is autistisch, Ruby heeft de Pierre Robin-sequentie en beperkt gebruik van haar armen – omdat er botten ontbreken, Lily is doof en Joseph heeft het syndroom van Down.

Noah, de nieuwste aanwinst van het gezin, heeft het Cornelia de Lange syndroom dat zowel zijn armen als benen beïnvloedt.

Ben zegt dat hij sinds Noah bij het gezin is gekomen, het is alsof hij er altijd deel van uit heeft gemaakt. “Zijn nieuwe broertjes en zusjes zijn heel erg lief, Lily in het bijzonder is erg moederlijk en helpt me Noah te voeden en dergelijke.”

Lees ook  Pommeline: "Ik heb nog vijf jaar om kinderen te krijgen vanwege deze ziekte"

Helaas sloeg het noodlot keihard toe, toen een paar maanden nadat Noah was geadopteerd, de tweejarige onverwacht overleed.

De full-time vader geeft aan dat hij nooit biologische kinderen heeft gewild, omdat “er veel, veel meer is dan biologisch verbonden zijn aan een kind.”

Hij houdt onvoorwaardelijk van alle vijf de kinderen. “We delen misschien niet hetzelfde bloed, maar wat maakt dat uit?”

In de onderstaande video kun je meer over Ben leren!

Dankzij Ben groeien deze kinderen op in een gezin vol liefde en zorg! Wat hij doet is werkelijk ontzettend indrukwekkend.

We hebben heel veel respect voor deze supervader! Overweeg ook om dit bericht te delen, om het belang van adoptie te belichten.

Zwarte piet gaat verdwijnen, denkt Rutte: ‘Mensen willen die pijn niet’

Siamese tweeling werd wereldberoemd toen ze 14 jaar geleden werden ‘gescheiden’ – zo zien ze er nu uit