in

Alle babyeendjes overleden na mishandeling in Uden: ‘Dader zijn echt sadisten’

De babyeendjes die zaterdag werden binnengebracht na een mishandeling in het Brabantse Uden hebben dat allemaal niet overleefd, meldt de opvangcentrum De Maashorst zondag. Van de jonge daders ontbreekt nog ieder spoor.

Zaterdagavond overgoten twee jongens een broedende eend met casis. Toen de moeder was weggejaagd gooiden de tieners haar tien eieren één voor één kapot.

Twee meisjes zagen de dierenmishandeling gebeuren en belden snel de dierenambulance, die de jonge eendjes vervolgens naar de De Maashorst in het naburige Schaijk bracht.

‘Schilletjes op hun koppies’
In totaal hebben ze zich bij de opvang om acht kuikentjes bekommerd. “De eieren zijn in honderd stukjes gebroken”, vertelt Sharon van Offeren van de dierenopvang zondag woedend aan Hart van Nederland. “De eendjes hadden nog schilletjes op hun koppies toen ze bij ons binnenkwamen.”

Lees ook  Lichaam van vrouw gevonden in vaartje achter Nieuwpoorts zwembad

De hulp kwam echter te laat: zes kuikentjes bleken zondagochtend te zijn overleden, de twee andere jongen waren toen al halfdood en bezweken later op de dag.

De eendjes hadden eigenlijk nog een paar dagen uitgebroed moeten worden, weten ze bij De Maashorst. De andere diertjes zouden in de jaszakken van de jongens zijn verdwenen.

Lees ook  Hoe Natasha een s*ksuele relatie kreeg met haar vader

‘Jongens zijn sadisten’
Van Offeren hoopt dat de daders snel gepakt worden. “De jongens die dit op hun geweten hebben zijn echt sadisten. Zoiets mag echt niet gebeuren”, zegt ze.

Volgens haar is er een duidelijk signalement van de twee tieners doorgegeven. “De politie weet ervan en kijkt naar ze uit.”

Mensen die getuige zijn geweest van de eendenmishandeling in Uden worden opgeroepen om contact op te nemen met de dierenpolitie via telefoonnummer 144. Bellen met de ‘gewone’ politie kan natuurlijk ook, via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Liline verloor na haar twee zoontjes deze week ook haar man: ‘Moederdag hoeft voor mij niet’

Werkstraf voor verleiden waterpolospeelster (15) met erotische appjes