in

Ali B breekt regels Voice Kids als 9-jarige meisjes hem omver rappen: ‘Liever ontslag dan kiezen’

Ruim 1,3 miljoen kijkers zagen gisteravond hoe coach Ali B de regels van The Voice Kids brak door na een battle allebei zijn deelnemers door te laten naar de volgende ronde.

De 9-jarige meisjes rapten volgens Ali (37) beter dan hijzelf en dus was de keuze onmogelijk. ,,Ik zou liever ontslag nemen bij dit programma dan dat ik er eentje naar huis zou sturen.’’

Het was voor zangeresjes Priscilla en Anouk een battle om nooit te vergeten. Normaal gesproken betreden drie deelnemers uit één team tegelijk de bekende battle-ring in het RTL4-programma, waarna slechts een van hen door mag. Maar deze keer besloot Ali zelf de bühne op te gaan met zijn twee talentjes.

De rapper had bovendien nog een belofte na te komen. Om de kleine Anouk voor zich te winnen, had hij het meisje bij haar auditie beloofd dat ze Ronnie Flex er als coach bij zou krijgen als ze voor hem zou kiezen.

Zo gezegd, zo geregeld: bij de repetities liep de Energie-rapper ineens de zaal in. De zangeresjes waren door het dolle heen – en toen moest hun optreden nog komen.

Lees ook  Dit is wat er gebeurt als je een grijze haar uit je hoofd trekt

”De omgekeerde inburge­rings­cur­sus, de uitburge­rings­cur­sus, gaat niet werken”
– Ali B

Ze vertolkten het nummer Meli Meli, origineel van Ali B, Ronnie Flex en Numidia. Dat vergde voorbereiding, want de meiden hadden geen idee waar het lied over gaat.

Na een kort lesje straattaal vertelde Ali dat in de track ook een stukje Arabisch wordt gezongen. Hij deed het voor, maar nadoen wilde de zangeressen niet zo lukken.

,,De omgekeerde inburgeringscursus, de uitburgeringscursus, gaat niet werken’’, concludeerde Ali grappend.

Eenmaal op het podium waren Ali en Ronnie eigenlijk slechts figuranten. ,,Wie zijn toch die jongens naast Priscilla en Anouk?’’, zei presentator Martijn Krabbé.

Coach Ilse DeLange deelde dat gevoel. ,,Ik vond jullie eigenlijk echt de sterren’’, voegde ze toe. Ali kon zijn collega’s, die hoopten dat de meisjes een duo zouden vormen en zo samen door zouden mogen, geen ongelijk geven.

,,Ik meen het oprecht’’, begon hij. ,,Jullie zijn pas 9 jaar, maar jullie hebben mij er doorheen geholpen. Ik ben niet toonvast, maar ik was vandaag ook niet rapvast.

Lees ook  Monique gaat met schoonzus Roxeanne

Jullie besloten gewoon zomaar om mijn parts te gaan rappen en dat deden jullie met zoveel overtuiging. Dat dwongen jullie af, ik werd toeschouwer en ik vind het fantastisch en inspirerend.’’

Tijdens Ali’s keuzemoment (‘hoe dan!’) scandeerde het publiek luidkeels ‘duo’. Maar de coach vond het te laat om nog nieuwe groepjes te vormen.

Toch zag hij een oplossing. ,,Ik neem mee…’’, bouwde hij de spanning op. ,,Jullie allebei, maar niet als duo!’’ Dat betekent dat de meisjes binnenkort te zien zijn in de zogenoemde Sing Off-ronde, die volgende week begint.

Plek drie
Met 1,3 miljoen kijkers staat The Voice Kids op de tweede plaats in de kijkcijfer-top vijf van vrijdag van de Stichting KijkOnderzoek. De hele top vijf ziet er zo uit:

1. Journaal 20 uur, NPO1: 1.768.000
2. The Voice Kids, RTL4: 1.353.000
3. 2 Voor 12, NPO2: 1.222.000
4. Journaal 18 uur, NPO1: 1.049.000
5. TV Show, NPO1: 976.000

Familie Anne Faber geeft Hiddema gelijk over ‘gruwelijke details’ in debat

14-jarige steekt tiener van 17 neer in Breda, slachtoffer ernstig gewond