in

Al 15 jaar lang begraaft de man de baby’s van een abortuskliniek. Maar als de moeders hem bezoeken, doet hij iets ongelooflijks.

Tong Phuoc Phuc uit Vietnam toonde de hele wereld wat echte naastenliefde is. De Vietnamees redde het leven van meer dan 100 mensen. De aanleiding daarvoor was een ervaring die hij 15 jaar geleden had: In 2001 bezocht Tong zijn vrouw die zwanger in het ziekenhuis lag toen hij zag hij de zwanger vrouwen in de kamers naast haar zwanger binnenkwamen, maar zonder baby buiten gingen.

Het duurde niet lang voor Tong begreep dat er in de naastgelegen kamers abortussen werden uitgevoerd. De gedachte dat de baby’s niet ter wereld kwamen, maar afgedreven werden, brak zijn hart. Daarom vroeg hij om de dode baby’s mee te mogen nemen en hen een waardig afscheid te geven.

Van zijn spaargeld kocht de bouwaannemer een stuk grond op de berg Hon Thorn in de buurt van de stad Nha Trang. Op deze idyllische plaats begroef Tong het stoffelijk overschot van de geaborteerde baby’s. Zijn vrouw hield hem aanvankelijk voor gek, maar daardoor liet hij zich niet van de wijs brengen. Tot de dag van vandaag legde hij hier meer dan 10.000 baby’s te rusten. Maar de begraafplaats van Tong bleef geen oord van rouw, maar vele wanhopige vrouwen bezochten deze plek om moed te putten.

Lees ook  Deze medewerker denkt dat niemand hem ziet als hij deze gehandicapte vrouw helpt, maar een dokter filmde alles

Algauw dienden er zich vrouwen aan die niet voor hun kinderen konden zorgen en om hulp vroegen. De ondernemer transformeerde zowaar in een levensredder en adopteerde de baby’s van talloze vrouwen tot op de dag dat de vertwijfelde moeders zelf voor hen zouden kunnen zorgen. Daarmee ontstond een “pleeghuis” waarin meer dan 100 kinderen onderdak vonden.

Om de kinderen allemaal uit elkaar te kunnen houden, geeft hij ze namen volgens een vast schema: de voornaam luidt bij de jongens steeds Vinh en bij de meisjes Tam. De tweede naam is van de moeder en de derde naam is Tongs achternaam – de pleegvader behandelt alle kinderen alsof het zijn eigen kinderen waren.

Lees ook  De staredown van Harrie en Danicio is érg uit de hand gelopen

De opvoeding en de verzorging van zoveel kinderen is uiteraard een titanenopdracht, maar Tong is ontzettend blij met zijn vaderrol. “Ik zal dit werk tot mijn laatste adem doen, en ik moedig alle kinderen aan om de minderbedeelden te helpen” vertelt Tong. Als we de dankbaarheid zien in de ogen van zijn kindjes twijfelen we daar geen seconde aan!

Kan men zich een liefdevollere vader voorstellen? Tongs werkt toont aan wat er mogelijk is als men het leven een kans geeft. Aan deze man zouden velen een voorbeeld moeten nemen. Hoedje af voor deze held!

DEEL dit bericht om deze man de erkenning te geven die hij verdient!

Wat werkt nu beter met hitte: het raam open of het raam dicht? Het antwoord vind je hier!

Zie Wat WIFI, mobiele telefoons, en iPads doen met de hersenen van je kind. Dit is ongelooflijk!