in

Akwasi wint FunX-award voor maatschappelijke inzet

Dit jaar werd voor het eerst ook de FunX Power Award uitgereikt. De prijs, die vanaf nu jaarlijks wordt overhandigd aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de doelgroep van de radiozender, ging naar Akwasi. De rapper ontving hem vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme.

De Power Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens de FunX Music Awards. “Hij draagt misschien geen cape, maar Akwasi is dit jaar de held en het boegbeeld geweest in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland. Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause. Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient”, schrijft FunX op de website.

Lees ook  Is je kat links- of rechtspotig? Dit zegt het over zijn/haar persoonlijkheid

“Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zegt Akwasi tijdens het in ontvangst nemen van de Award. “Ik ben heel erg blij met wat ik nu krijg en ben FunX superdankbaar voor de erkenning. Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die wel eens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.”

“Ook voor alle mensen die achter, voor en naast mij staan: het gaat niet om mij, maar om iets veel groters. Het gaat om ons allemaal. Dit is voor iedereen die strijdt voor gelijkwaardigheid en die de struggle kent. Onderdrukking mag er gewoon niet zijn. Deze erkenning geeft heel veel kracht, want nu zie ik in dat er ook nog liefde kan zijn naast alle haat die ik krijg.”

De prijzen werden woensdagavond voor de zevende keer uitgereikt. Dj Fernando Halman presenteerde de coronaproof show zonder publiek vanuit de studio in AAsterdam. Boef heeft de meeste prijzen gewonnen tijdens de FunX Music Awards. De rapper sleepte in aanloop naar de uitreiking van woensdagavond al twee awards in de wacht en kan daar nu nog twee bij optellen.

Lees ook  Wauw, zó zag de bloedmooie Carice van Houten er 18 jaar geleden uit

OM blijft achter besluit staan
Het Openbaar Ministerie blijft achter het besluit staan om rapper Akwasi vooralsnog niet te vervolgen voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam. Het OM meldde dit zondag in reactie op de commotie die is ontstaan over het besluit de zaak voorwaardelijk te seponeren én over de officier van justitie die deze beslissing mede heeft genomen en tekende.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NPO FUNX (@funxfm) op

Vrouw (72) in kritieke toestand na aanrijding in Utrecht, veroorzaker rijdt door

Anton riskeert levenslange gevangenisstraf na gruwelijke moord op tweejarige dochter