in

Aha! Dít is de reden waarom kledingstukken in outletstores zo goedkoop zijn!

Koop jij wel eens iets bij een outletstore?

Merkkleding is vaak hartstikke duur. Degenen die er dol op zijn weten dat de aankoop van een leuk jurkje al een flinke aanslag op je portemonnee kan zijn. De uitkomst is dan vaak een outletstore, want daar vind je de mooiste kleding van de leukste merken voor een fractie van de normale prijs. Maar hoe kan het toch dat er zo’n verschil zit tussen de prijs van kleding in de ‘gewone’ winkel en die in een outletstore?

Speciaal gefabriceerd

De meeste mensen denken dat de afprijzing komt doordat het om oudere collecties gaat, maar dit blijkt dus niet helemaal waar te zijn. Onderzoekers van het Duitse tv-programma WDR-Recherchen toont namelijk aan dat de meeste outletstores helemaal geen oude collecties verkopen, maar juist kleding die speciaal voor de outlet gefabriceerd wordt! De kleding die verkocht wordt zou niet eens op kleding van het originele merk lijken; zo verschilt het in kleur, kwaliteit en model van de reguliere collectie.

Lees ook  Kerstmis wordt niet gevierd met de portemonnee: deze video van een dakloze man raakt de hele wereld in het hart
Misleiding

De onderzoekers vergeleken de outlet-kleding met de reguliere collectie op verschillende punten met elkaar. De uitkomst was op z’n minst verbazingwekkend te noemen; de outletkleding krimpt vaker in de was, wordt gemaakt van een mindere kwaliteit stof en de details zijn van goedkoper materiaal. Een outlet-damesblazer die zogenaamd ooit tweehonderd euro had gekost, blijkt na één stoombeurt zelfs zo beschadigd dat-ie bijna uit elkaar valt. Volgens de Nederlandse consumentenbond is dit misleiding: “Je mag geen jeans aanbieden van 105 euro, voor 80 euro als die jeans nooit 105 euro heeft gekost”, zegt woordvoerster Joyce Donat. ”Daarmee overtreden merken de regels.” Aanbiedingen moeten echte aanbiedingen zijn, beaamt de Autoriteit Consument en Markt. ”Als dit ook in Roermond speelt, gaan wij hier zeker naar kijken”, zegt een woordvoerder. Wij blijven voortaan wel weg bij die outlets, en jij?

Lees ook  Bodybuilder Yuri verklaart ‘plezierpop’ de liefde: “Ze heeft een tedere ziel”

Onderzoek wijst uit: dít is de allergelukkigste stad van Nederland!

Kind laat hond los: wat er dan gebeurt doet mijn hart smelten