in

Agenten tot bloedens toe mishandeld bij inval wietplantage

Twee agenten zijn vanmiddag tot bloedens toe mishandeld bij een inval in een flat in Geleen. Hier bleek een wietplantage gevestigd. De politie pakte twee mannen op.

Een woordvoerder vertelt dat agenten bij de flat aanbelden nadat er een melding binnen was gekomen dat in een van de Wagenaarflats bij winkelcentrum Zuidhof wiet werd verbouwd.

Toen ook na herhaaldelijk aankloppen niemand opendeed, braken ze de deur open. Vanuit de flat werden ze daarop aangevallen door vier mannen, waarbij de agenten klappen opliepen. Beiden raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht.

Lees ook  Vader spoelt geboortevideo van zijn dochter terug. Dan merkt hij iets op dat hem perplex achterlaat.

Na de mis handeling werd versterking opgeroepen. Minstens twintig politievoertuigen, van patrouillewagens tot motoren en busjes snelden naar de galerijflat.

De omgeving werd afgezet en in groepjes zochten agenten diverse verdiepingen af. Twee verdachten konden, mede door de inzet van een toegesnelde patrouille, worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee mannen.

Bekijks
Het politieoptreden trok veel bekijks, onder meer van winkelend publiek dat op de commotie afkwam.

Lees ook  Elke ochtend vlecht deze chauffeur haar van meisje wiens moeder is overleden

De meeste omstanders hadden niets van het incident zelf meegekregen. Een enkeling was getuige geweest van het afvoeren van een verdachte.

Bewoners van de flat waren massaal uit hun woningen gekomen, en hingen over de balustraden. Ook zij wisten niet wat er precies was gebeurd.

„Ik zag al die politiewagens op de flat afkomen. Maar wat er hier boven in het gebouw is gebeurd, weet ik ook niet”, zo vertelde een vrouw vanaf de eerste verdieping.

Grote zorgen om gratis blender voor zwangere vrouwen die zich niet laten vaccineren

Man (46) na mis bruiken 10-jarige stiefdochter in Nijkerk: ‘Een ongemakkelijke situatie’