in

Agenten lopen Sint-Maarten met kinderen nadat hun opa plotseling was overleden

Wat een prachtig gebaar

Een familie in Stadskanaal dacht een mooie avond te hebben toen hun ze onderweg waren naar hun vader, opa en overgrootopa. De kinderen wilden dolgraag hun lampion aan hun opa laten zien, een liedje zingen en uiteraard wilden ze daarvoor een snoepje als beloning. Terwijl de familie zaterdagavond onderweg was naar hun vader en (overgroot)opa, kreeg de politie een melding binnen voor zijn reanimatie.

De agenten gaven de kinderen de afleiding die ze hard nodig hadden…

Reanimeren

“Wat ons beroep zo mooi maakt”, begint agente Kim haar bericht op de Facebookpagina van Politie Stadskanaal e.o. Kim en haar collega kregen de melding om naar een reanimatie in Stadskanaal te gaan, daar vingen ze alle familieleden van de man op terwijl de ambulancemedewerkers bezig waren met reanimeren. “De situatie was verdrietig en iedereen was erg overstuur. De reanimatie mocht niet baten.”

Lees ook  BIZAR: deze vrouw dacht dat ze scheerbultjes had maar de waarheid was veel erger…

Sint-Maarten

Om de familie de gelegenheid te geven om rustig in gesprek te gaan met de huisarts, besloten Kim en haar collega om samen met de kinderen langs de deuren te gaan. “We hebben de kinderen meegenomen en zijn met hen (en de lampionnen) langs de deuren gegaan en hebben gezamenlijk de liedjes gezongen.” Volgens de agente had de familie op deze manier de tijd om rustig in gesprek te gaan met de huisarts en afscheid te kunnen nemen van hun naaste. Ook laat de vrouw weten dat al het snoep in de zakken van de kinderen is beland.

Nadat de agenten met de kinderen bij heel wat huizen hebben aangebeld, namen zij de kinderen mee naar het bureau waar zij een rondleiding kregen. “De ouders hebben ze uiteindelijk hier weer opgehaald. De dankbaarheid was groot. Al met al een hele bijzondere melding en ervaring, die ik mijn gehele carrière nooit meer ga vergeten”, sloot Kim haar bericht af.

Lees ook  Patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis krijgen onverwacht bezoek van superhelden

Dankbaar

Het bericht van de politie wordt door veel lezers vol lof ontvangen. Ook de moeder van de kinderen reageerde dankbaar op het bericht. “Zo dankbaar voor al jullie hulp en dat jullie ervoor zorgden dat onze kindjes toch hun Sint-Maarten konden lopen en zo niet veel hebben meegekregen van alle zorgen om onze lieve opa. Kan jullie niet vaak genoeg bedanken voor alles. We vergeten nooit meer wat jullie voor ons hebben gedaan.” Ook een ander familielied reageerde op het bericht. “Ben jullie zo dankbaar. Jullie hebben een stukje zorgen van ons weggenomen.”

Eerste land in Europa waar sigaretten worden verboden – “Gedaan met bijdragen aan schaden van de gezondheid”

Ze ontdekten dat hun hond niet sliep ’s nachts en gewoon naar hen staart. De reden waarom is angstaanjagend