in

Agent verliest kisten met oefenwapens, politie dringend op zoek

De politie is dringend op zoek naar drie kisten die zaterdagochtend vermoedelijk uit een politievoertuig zijn gevallen. In de kisten zitten oefenwapens van de politie.

De wapens zijn onklaar gemaakt en gemarkeerd. Voor de politie is het van groot belang dat de kisten en de inhoud snel weer terecht zijn.

Op zaterdagochtend 13 maart vertrekt een medewerker van de politie uit Lelystad. Achter in zijn bestelbus staan drie kisten met oefenwapens.

Het is deze ochtend stormachtig weer. De politiemedewerker rijdt vanuit Lelystad over de Oostvaardersdijk naar de A6 bij Almere-Poort.

Lees ook  20 jaar lang 250.000 euro per jaar: Koningsdagtrekking valt in Oisterwijk

Bij de oprit naar de A6 ontdekt de politiemedewerker dat de achterdeur van de bestelbus, mogelijk door een defect in het slot, open staat.

De medewerker zet de auto langs de weg. Hij ziet dan dat de kisten verdwenen zijn. Het gaat om één houten kist en twee roodkleurige plastic kisten.

De politie heeft direct uitgebreid gezocht langs de afgelegde route. Daarbij zijn wel enkele goederen uit de bestelbus teruggevonden maar de drie kisten zijn niet meer aangetroffen.

Ook andere opsporingshandelingen hebben nog niet tot resultaat geleid. De politie heeft daarom belangrijke vragen aan het publiek:

Lees ook  Pissige bewoners zijn poepende wandelaars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’

Wie heeft sinds zaterdagochtend 7.00 uur op de route over de Oostvaardersdijk van Lelystad naar Almere kisten zien liggen op of langs de weg?

Wie heeft mogelijk gezien dat de kisten uit de bestelbus vielen?

Wie weet waar de kisten nu zijn?

En tot slot; wie heeft er camerabeelden langs de route waar de auto mogelijk op te zien is?

De politie vraagt tipgevers contact op te nemen via 0800-6070. Anoniem tippen kan ook via 0800-7000.

Pissige bewoners zijn poepende wandelaars spuugzat: ‘Wat bent ú nou aan het doen, meneer’

Amnesty: disproportioneel politiegeweld bij coronaprotest Malieveld