in

Agent uit frustratie op Facebook: ‘Ik ben racistisch’

Agent uit frustratie op Facebook: ‘Ik ben racistisch’. De ervaren agent Frank de Vetter uit Rijen besloot maandagavond alle frustraties over zijn werk van zich af te schrijven en op Facebook te plaatsen.

En dat wordt gewaardeerd. Zijn stuk heeft al meer dan tienduizend likes ontvangen en wordt door duizenden mensen gedeeld. Hoewel zijn verhaal erg negatief van aard is, is het einde van de post heel positief.

Hieronder het verhaal van agent Frank de Vetter:
Ik werk bij de Politie. In de media , op internet wordt vrijwel dagelijks bericht over mij , over ons , want als je een uniform draagt ben je ” de politie”.

Iedereen vindt iets van of over mij en dat mag. Gelukkig mag dat in Nederland. Een samenvatting van wat ik hoor , zie en lees.

Ik ben een slecht getrainde politieman . Samen met mijn collega’s gebruik ik veel geweld we slaan mensen zomaar in elkaar.

Ik leg regelmatig een nekklem aan waarbij volledig onschuldige mensen het loodje leggen. Als ik niet bezig ben met zinloze controles zit ik met mijn dikke pens op het buro koffie te drinken en donuts te eten.

Ik kan niet autorijden en als ik een boef achtervolg die daarbij gewond raakt is dat mijn schuld, omdat ik hem heb opgejaagd.

Als ik hem laat gaan ben ik een sukkel. Bij een inbraak kom ik steevast te laat. Maar als ik met optische en geluidsignalen rijd of door het rode licht, als ik harder rijdt dan het overige verkeer of over de vluchtstrook denk ik dat ik alles mag en ben ik een slecht voorbeeld .

Lees ook  Wie was ook zo verslaafd aan As The World Turns? Zó zien Lucinda en Lily Walsh er nu uit

Als er ergens wordt gevochten en ik daarbij mijn bevoegdheid om geweld toe te passen gebruik wordt er door tientallen meestal dronken of doorgesnoven idioten geschreeuwd dat ik een k*nker m*ngool ben.

Buurtbewoners vragen me wanneer er nu eindelijk eens wordt opgetreden tegen hardrijders in hun straat.

De brave huisvader die ik betrap op 80 km per uur in een woonwijk zegt mij geërgerd dat ik zeker niets beters te doen heb en boeven moet gaan vangen.

Als ik een etterbakje aanpak op straat wordt dat onmiddellijk gefilmd waarna het filmpje op youtube wordt geplaatst.

Vervolgens is er een leger reaguurders die lafjes vanachter hun toetsenbordje schrijven dat de politie weer aan het provoceren was.

Ik vraag me dan vaak af of die reaguurders zelf nog iets zinvols bijdragen aan deze samenleving maar dat terzijde.

De boefjes hebben schijt aan elke regel maar ik moet me houden aan een oerwoud aan regels. Diezelfde regels worden door advocaten naar believen geïnterpreteerd om de boefjes weer zsm vrij te pleiten vanwege een vormfout.

In moordzaken heb ik last van een kokervisie waardoor gevangenissen vol zitten met onschuldig veroordeelden omdat ik scoren belangrijker vind dan de waarheid.

Als ik word uitgescholden voor kankerwout of de middelvinger krijg, moet ik dat niet persoonlijk opvatten het hoort bij mijn werk en daar word ik dik voor betaald.

Ik ben racistisch en schep er een waar genoegen in zo veel mogelijk gekleurde mensen te sarren. Etnisch profileren is mijn hobby want als ik een licht getinte snotneus met bontkraagje in een auto van een halve ton zie rijden vraag ik me af hoe hij aan die auto komt.

Lees ook  Man is van streek als hij gaten ziet in de muur – Trekt het behang eraf en SCHRIKT zich rot…

Ik overweeg dan de mogelijkheid dat er iets niet klopt maar dat zijn verkeerde conclusies die in mijn beroeps gedeformeerde hersens worden gevormd.

Maak ik de domme fout een donkere man staande te houden die BN ‘er blijkt te zijn is dat dagenlang onderwerp van gesprek in talkshows waar de gekleurde BN’er uitgebreid de gelegenheid krijgt te vertellen over het hem aangedane onrecht.

Daarom moet ik binnenkort naar een cursus waar typhoon me gaat leren dat het handiger is om alleen nog blanke ouderen in kleine auto’s te controleren.

Als ik de dader van een ramkraak die op vlucht probeert over me heen te rijden neerschiet, gaan rechters en officieren van justitie maanden lang studeren op de zaak om te beoordelen of dat schieten wel terecht was.

Al die tijd mag ik niet de straat op en moet ik vrezen voor mijn baan of gevangenisstraf. Negatief zegt u? Ja dat kan je zeggen. Gechargeerd? Ook wel

Maar, en dat is het positieve in dit verhaal ik doe mijn werk graag , al 35 jaar met veel trots en plezier.

Daarbij ben ik ook nog zo naïef te denken dat het zin heeft. En met mij heel veel collega’s in het blauw. Geen dank, graag gedaan!

Wat vind je van het verhaal van deze agent? Laat het ons weten door een reactie plaatsen en vergeet dot verhaal niet te delen met je vrienden op Facebook om de hardwerkende mensen die 24/7 klaarstaan voor ons te steunen.

Zoveel is Temptation-Rosanna waard aan plastische chirurgie

Nederland gaat flink meer betalen aan de EU: bijdrage gaat met 75% omhoog