in

Adele verbaast volgers met spraakmakende bikinifoto

De foto van de zangeres maakt heel wat tongen los
Adele blijft fans verbazen: niet alleen met haar gouden keel, maar de laatste maanden vooral met haar gewichtsverlies. De zangeres geeft het resultaat van haar dieet nu letterlijk bloot door een bikinifoto van zichzelf te delen op Instagram. Het is echter niet het lichaam, maar het kapsel van Adele dat veel stof doet oplaaien.

Carnavalsfoto
Met de nieuwste foto die Adele op Instagram plaatste, wil ze stilstaan bij het Nothing Hill Carnaval. Dit is een jaarlijks carnaval in – je raadt het al –het Londense Nothing Hill, dat dit jaar door de coronacrisis niet door kon gaan. Op de foto hult de zangeres zich ter ere van dit feest in een bikini met Jamaicaanse vlag, gouden sieraden en gele veren. Ook Adele’s kapsel is niet te missen — en valt bij veel mensen niet in goede aarde.

Lees ook  Wetenschap beweert: luiheid is een teken van hoogbegaafdheid.

In opspraak
In de vele reacties op de bikinifoto gaat het nu eens niet om de transformatie van Adele. Veel volgers laten zich vooral horen over het kapsel van de zangeres. De knotjes die Adele op haar hoofd draagt, werden oorspronkelijk gedragen door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika. Daarmee maakt de Britse zich volgens sommige volgers schuldig aan culturele toe-eigening. Dit is wanneer iemand die geen deel uitmaakt van een bepaalde cultuur, er wel bepaalde elementen ervan overneemt, zoals bovengenoemde knotjes.

Lees ook  Man (29) probeert jonge vrouw brutaal te ver krachten in bos: “Elke man die me voorbijloopt is nu de hel”

Kritiekhebbers verwijten Adele dat zwarte vrouwen met dit kapsel op allerlei manieren minder bedeeld worden, maar dat het voor de witte Adele niet het geval zou zijn. De meningen onder de foto zijn dan ook behoorlijk verdeeld en al meer dan 70 duizend mensen hebben zich laten horen in de reacties.

Na corona niet meer welkom op feest of begrafenis: ‘Je bent een paria’

Paard gedwongen om zware kar voort te slepen, zodat ze kan bevallen op straat