in

Achtjarige jongen wil zoveel mogelijk dieren ontmoeten voordat hij niet meer zal kunnen wandelen.

Draven Jeffersies heeft nog twee jaar om zijn bucketlist te voltooien – voordat hij niet meer kan wandelen. De achtjarige lijdt aan een zeldzame spierziekte genaamd Duchenne Musculaire Dystrofie, en een zeldzame genetische mutatie. Toen hij geboren werd, waren zijn luchtpijp en slokdarm verbonden. De jongen moest na een ingrijpende operatie acht maanden op de afdeling intensieve zorgen verblijven.

Vader Jason getuigt: “Het is een emotionele rollercoaster. Er was eigenlijk nooit echt goed nieuws en er kwam altijd wel iets nieuws aan het licht. De eerste operatie veroorzaakt nog altijd problemen en zijn longen laten het afweten.”

“Er bestaat eigenlijk geen behandeling voor hem – de ziekte is als een slechte kers op de taart van alle dingen die je wilde. Hij zal nooit beter worden. Het is echt hard omdat hij weet dat zijn benen niet goed werken en hij is zo’n sterk kind, maar hij weet eigenlijk niet meer over wat er aan de hand is dan wij.”

Lees ook  Ze hoort een gerucht over een hond die ´s nachts in de bergen huilt – ze klimt omhoog en doet een opmerkelijke ontdekking

Nu is Draven nog altijd in staat om te wandelen. Maar met de tijd zal hij meer en meer verlamd worden.

Om het meeste uit zijn actieve leven te halen, stelde Draven een bucketlist samen van dingen die hij de volgende twee jaar nog wil doen. Op die lijst? Zwemmen met dolfijnen, Disneyland bezoeken, een vis hebben, met een duikboot varen en “zoveel mogelijk dieren ontmoeten.”

Lees ook  Aldi roept diepvriesgroentjes terug nadat er een rat in een van de zakjes werd aangetroffen.

Ondertussen is de steun van de gemeenschap overweldigend. Mama Jemma zei: “Binnenkort gaan we naar Tenerife waar hij met dolfijnen zal zwemmen en een volstrekte onbekende kocht ook tickets om met een duikboot te varen.”

Ondertussen kreeg hij de kans om met tarantula’s en reptielen op te trekken. Hij voederde ook beren in het Port Lympne Natuurreservaat en dat allemaal dankzij de generositeit van de mensen.

Als je Draven wil helpen om meer dieren van de lijst te schrappen, kan je doneren op zijn GoFundMe pagina.

Man in Argentinië vond dat zijn cola wel erg raar smaakte – Wanneer hij goed in het blikje kijkt krijgt hij de schrik van zijn leven

Olcay Gulsen heeft het moeilijk