in

Aanstaande vader biecht op: ‘Ik ben hier helemaal niet klaar voor’

‘Ik durf het niet aan mijn vrouw te vertellen, maar ik ben niet de vader die onze baby verdient’
Voor het eerst ouder worden kan je heel wat slapeloze nachten bezorgen. Je staat immers op het punt om je hele leven te wijden aan iets wat je nog niet eerder hebt gedaan: het zorgen voor een kind. Dat niet alleen aanstaande moeders deze twijfels kennen, blijkt wel uit het verhaal dat Sander* deelt op het forum Reddit: ‘Hoe vertel ik aan mijn vrouw dat ik doodsbang ben?’

Verschillende families
“We verwachten nu voor het eerst een kindje. Mijn vrouw is opgegroeid in een groot gezin met zes kinderen en wordt haar hele leven al omringd door baby’s. Ik, daarentegen, heb alleen een broertje van twee jaar jonger en ik heb niet veel met baby’s te maken gehad. Het moge duidelijk zijn dat mijn vrouw een stuk meer ervaring heeft dan ik”, zo vertelt Sander op het forum. De aanstaande vader raakt zelfs lichtelijk in paniek als hij voor het eerst op een baby past.

Lees ook  Familie wandelt voorbij dakloze – wat vader voor hem doet, verandert zijn leven compleet

Verschoonde luier
“Laatst gingen we op het kleine nichtje van mijn vrouw passen. Op een gegeven moment ging ik haar luier verschonen en ik stond er versteld van hoe moeilijk het was. Het was een chaos, ik kreeg de luier niet eens goed om, en tijdens het verschonen begon mijn nichtje opnieuw te poepen. Mijn vrouw kwam gelukkig een handje helpen en vroeg mij wat ik in hemelsnaam aan het doen was. Blijkbaar had ik de baby niet goed gewassen. Volgens mijn vrouw kon dit leiden tot infecties. Daar had ik nog nooit aan gedacht. Ik voelde me zo dom.”

Niet klaar voor
Met een poging van Sanders vrouw om hem gerust te stellen, jaagt ze haar man juist de stuipen op het lijf. “Ze zei lachend: ‘je leert het vanzelf wel als we een baby hebben en hij over je heen plast of spuugt.’ Toen drong het plotseling tot me door. Ik ben hier helemaal niet klaar voor. Ik ben niet de vader die onze baby verdient en ik ben ook niet de man die mijn vrouw verdient. Ik weet niets over het verzorgen van een baby. Sterker nog, ik weet niets over het grootbrengen van een kind.”

Lees ook  Charlotte liet haar meloenen verkleinen: 'Ze kwamen bijna tot mijn navel - Foto's

‘Supermoeder’
“Normaal vertel ik alles aan mijn vrouw, maar dit durf ik niet op te biechten”, vertrouwt Sander toe aan de lezers op het forum. “Ik wil niet dat zij begint te twijfelen aan mij als vader van haar kind. Ik voel me er nu al schuldig over dat ik in de schaduw van een soort supermoeder kom te staan. Hoe hebben andere vaders dit gedaan? Hoe vertel je aan je vrouw of vriendin dat je niet voorbereid bent zonder dat je een enorme teleurstelling blijkt te zijn?” Kun jij deze aanstaande vader een hart onder de riem steken? Of heb jij een soortgelijke ervaring? Laat het ons weten!

Model onder vuur nadat ze foto deelt van haar ‘vetrolletjes’: “Sorry, ik ben niet zo slim”

Nooit klaar: ‘Moederschap staat gelijk aan een 98-urige werkweek’