in

Aanstaande bruid “fat shamed” door fotograaf die haar verlovingsfoto’s maakte.

De sociale media is een uitstekende inspiratiebron geworden voor verloofde stelletjes. Websites als Facebook staan mensen toe om inspiratie op te doen voor alle aspecten van het huwelijk. Katie Liepold en haar verloofde bevonden zich in deze spannende periode van het plannen van een bruiloft. Het koppel was op zoek naar een fotograaf voor hun huwelijk in mei.

Katie Liepold says she and her fiance were fat-shamed recently by a photographer. (Courtesy of News 5 Cleveland).

Ze postte een Facebookbericht in de hoop om zo een fotograaf te vinden die deze speciale momenten zou kunnen vastleggen. Er kwamen ongeveer 20 reacties, zodat ze een mooie selectie had.

De bruid koos uiteindelijk voor Tower Photography in Medina, Ohio. Linda Silvestri was de fotograaf.

Het pakket van $600 bood een verlovingsreportage en twee uur beeldmateriaal van de receptie aan. Het koppel had niet meteen verlovingsfoto’s nodig, maar omdat het deel uitmaakte van het pakket stemde ze toch in.

Lees ook  Heldhaftige vrouw neemt het op tegen 3 gewapende inbrekers en schiet één van hen dood.

Terwijl ze de foto’s maakten in het Cleveland Metropark bleek het erg goed te klikken met Silvestri. Hun gesprek verliep vlot en er werd veel gelachen.

De ervaring met de fotograaf werd echter heel erg negatief toen ze de foto’s ontvingen. Liepold was teleurgesteld over de gekozen hoeken en wazigheid. Dan werd de ervaring persoonlijk erg kwetsend. Twee van haar foto’s waren bijna identiek, behalve een detail dat als fat shaming beschouwd kan worden.

Liepold vertelde: “Ze fotoshopte een foto van ons dunner. Ze maakte ons elk 15 kg slanker.”

Het koppel wilde niet gefotoshopt worden. Het stuurde een boodschap uit dat hun lichamen moesten veranderen.

Silvestri stond Liepold toe om het contract te annuleren toen de aanstaande bruid haar bezwaren uitte. De fotograaf betaalde de waarborg van 150 dollar echter niet terug.

Lees ook  Een hond, 8 vogels en een hamster – deze unieke vriendschap gaat viraal

Dat lijkt misschien redelijk omdat de fotograaf twee uur spendeerde aan het maken van de verlovingsfoto’s. Maar Liepold en haar verloofde waren niet alleen teleurgesteld over het feit dat hun lichamen aangepast werden – de fotograaf ging nog een stapje verder.

Silvestri postte een bericht op de Facebookpagina van de Northeast Ohio Wedding Professionals Only: “En dan vragen mensen zich af waarom ik mijn fotograafbedrijf terugschroef”, zei ze.

Silvestri ging verder: “Vorige week deed ik een fotoshoot voor een dodelijk zwaarlijvig koppel … Het is extreem moeilijk om Pinterest waardige foto’s te maken wanneer mensen hun hoofden zelfs nog niet eens samen krijgen.”

Ondanks de pijn van het fotoshoppen en de Facebookost, leerde het koppel deze problemen vóór de bruiloft.

Wat vind jij hiervan?

 

Hond met kanker gevonden voor kelderraam van vrouw, helemaal bedekt onder de bitterkoude sneeuw.

Baby wordt al na 19 weken geboren. Maar als mama hem op haar borst legt, is het hartverscheurend.