in

Aangeklaagde agent van de dood van George Floyd is vrijgelaten uit de gevangenis – dit is waarom

Een van de vier voormalige politieagenten van Minneapolis die is aangeklaagd wegens de moord op George Floyd is vrijgelaten uit de gevangenis nadat hij op borgtocht was vrijgelaten.

Thomas Lane, 37, die was vastgehouden in plaats van een borgsom van $ 750.000, werd op woensdag 10 juni kort na 16.00 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hennepin County, bevestigde een woordvoerder van het Sheriff’s Office.

Lane is een van de drie officieren die zijn belast met medeplichtigheid in verband met de moord op Floyd op 25 mei. De andere twee, Tou Thao en J Alexander Keung, blijven in de gevangenis.

De advocaat van Lane, Earl Gray, werd geciteerd en zei dat Lane borgtocht accepteerde onder voorwaarden. Een website voor fondsenwerving namens de voormalige politieagent, die het borgbedrag als ‘oneerlijk hoog’ noemde en die via PayPal-donaties om geld vroeg, is inmiddels verwijderd.

Gray bevestigde dat de website legitiem was, maar zei dat hij niet wist hoeveel geld hij namens zijn klant had opgehaald. Op de pagina stond echter ‘Lane en zijn familieleden waarderen uw steun en gebeden in deze periode’.

Lees ook  Baby in baarmoeder besmet met coronavirus

De voormalige politieagent is momenteel bij zijn vrouw, hoewel Gray hun locatie niet zou onthullen uit bezorgdheid voor zijn veiligheid. ‘Nu kunnen we kijken wat er van buitenaf gebeurt’, zei hij volgens de Star Tribune. ‘We zullen een motie indienen om te verwerpen en hopelijk wordt deze ingewilligd.’

Lane zou Floyd’s benen hebben vastgehouden terwijl Keung hem op zijn rug hield en Derek Chauvin op zijn nek knielde. Afgelopen nacht bleven alle andere medeverdachten in de gevangenis.

Derek Chauvin, die bijna negen minuten geknield op Floyd’s nek werd gefilmd ondanks zijn herhaalde protesten dat hij niet kon ademen, wordt beschuldigd van moord met voorbedachten rade en doodslag in de tweede graad.

Lees ook  Zo ziet de prachtige dochter van Paul Walker er nu uit

De dood van Floyd heeft geleid tot weken van protesten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, met honderdduizenden mensen die racistisch onrecht proberen aan te pakken en een beter bestaan ​​voor zichzelf zoeken na de zoveelste moord op een ongewapende, weerloze zwarte man.

Tot dusver hebben de protesten geleid tot de arrestatie van alle vier de betrokken agenten, terwijl ze ook belangrijke gesprekken begonnen over het vrijgeven van de politie, waarbij de gemeenteraad van Minneapolis onlangs beloofde de politie van de stad te ontbinden en te investeren in door de gemeenschap geleide openbare veiligheid.

De borgtocht van Chauvin is vastgesteld op 1,25 miljoen dollar, terwijl die van Thao en Kueng is vastgesteld op 750.000 dollar. De volgende hoorzitting voor Lane is gepland op 29 juni, waarbij Gray naar verwachting een motie zal indienen om de aanklacht af te wijzen.

De vriendin van Lil Kleine laat zien nog steeds een top-figuur te hebben!

Huis in Waspik opgeblazen, gezin vaker lastiggevallen