in

96-jarige zuinige secretaresse spaart een fortuin bij elkaar en doneert na haar overlijden €7 miljoen.

Sylvia Bloom had 67 jaar lang als secretaresse bij hetzelfde advocatenkantoor gewerkt totdat ze op 96-jarige leeftijd op pensioen ging. Tijdens haar tijd daar, groeide Cleary Gottlieb Steen & Hamilton uit tot een gerenommeerd advocatenkantoor met meer dan 1.200 advocaten en honderden personeelsleden.

Maar Bloom bewaarde een groot geheim voor haar dierbaren dat alleen na haar overlijden werd onthuld. Ze had een fortuin van meer dan 7 miljoen euro!

Omwille van de sobere levensstijl kwam dit voor haar familie als een complete schok. Jane Lockshin, het nichtje van Bloom en de uitvoerster van haar erfenis, herinnert het moment waarop ze het geheime fortuin ontdekte.

“Ik besefte dat ze miljoenen had en er nooit met een woord over gerept had. Ik denk dat ze dacht dat het niemands zaken waren”, zei ze.

Bloom was aandachtig voor de investeringen die haar bazen deden en volgde hun beslissingen.

Lees ook  Nederlandse man (69) sterft, vrouw (51) zwaargewond na bijenaanval Tanzania

“Ze was secretaresse in een tijdperk waarin ze het leven van haar bazen leidde, inclusief hun persoonlijke investeringen”, zei Lockshin. “Dus wanneer een baas een aandeel kocht, zou zij de aankoop uitvoeren, en dan hetzelfde aandeel voor zichzelf kopen, maar dan in een kleinere hoeveelheid omdat ze maar een secretaresseloontje had.”

Bloom groeide op tijdens de Grote Depressie, wat haar een andere kijk op geld gaf. “Ze was een kind van de Depressie en ze wist wat het was om geen geld te hebben. Ze had een groot empathisch vermogen en wilde dat iedereen een gelijk deel zou krijgen”, vertelde een personeelslid genaamd Paul Hyams.

Hyams zei dat Bloom in een gehuurd appartement woonde en elke dag de metro naar het werk nam.

Ze wilde zelfs geen geschenken aanvaarden. Haar enige zwakte was chocolade. Ze zou alleen op speciale aangelegenheden kleine porties chocolade aanvaarden.

Lees ook  Tranen stromen van 4-jarige haar gezicht wanneer ze van toilet komt in McDonalds – dan ziet haar moeder iets op haar bil

In haar testament doneerde ze 7 miljoen euro aan verschillende schoolbeurzen die studenten in nood helpen.

Zijzelf ging naar een publieke school en volgde zelfs avondschool om haar diploma te behalen terwijl ze voltijds werkte. Dan in 1947 ging ze werken voor een nieuw advocatenkantoor als een van de eerste werknemers, waar ze bleef tot haar pensionering.

Toen Lockshin de uitvoerend directeur van de Henry Street Settlement, David Garza, opbelde om het goede nieuws te melden, vroeg ze hem of hij neerzat. “We zijn compleet verbaasd”, herinnerde hij zich.

Het liefdadigheidsprogramma zal 5 miljoen euro ontvangen om studenten te helpen om zich voor te bereiden op de hogeschool. De andere twee miljoen euro worden verdeeld tussen het Hunter College, waar ze zelf studeerde, en andere schoolbeurs die nog niet bekendgemaakt werd.

Politieagenten verrassen bruid met vader-dochterdans nadat papa overlijdt tijdens de uitoefening van zijn beroep.

Hond gevonden die klem zit in 5 meter diepe afvoerpijp nadat hij 8 dagen vermist was.