in

94-jarige doodsbang wanneer vreemde in haar huis inbreekt. Dan beseft ze dat hij haar leven redde.

Ik ken een aantal oudere mensen die alleen wonen. Ze hebben familie en vrienden die hen regelmatig komen bezoeken, maar voor het overige zijn ze alleen. Soms maak ik me echter grote zorgen. Wat als die vrienden of familieleden er niet zijn op een cruciaal moment? Heeft de bejaarde persoon betrouwbare en zorgzame buren die een oogje in het zeil houden?

Deze 94-jarige had het geluk dat er heel wat mensen voor haar uitkeken. Ze kreeg de hulp die ze nodig had op het meest kritieke ogenblik.

Het was een doodgewone werkdag voor William Mackenzie. Terwijl hij onderweg was naar zijn werk, reed hij voorbij het huis van de 94-jarige dame. Op dat moment zag hij een hevige brand woeden in het huis.

Lees ook  Pasgeboren baby’s gezicht licht op als ze de stem van haar vader voor het eerst hoort

Hij stopte en voegde zich bij andere omstaanders. Toen vernam William dat er nog iemand binnen was. Iemand had de brandweer gebeld, maar William wist dat ze niet op tijd zouden zijn om de vrouw te redden.

“Dus probeerde ik hard en snel op de deur te kloppen om haar naar buiten te lokken”, vertelde William.

Toen de weduwe niet antwoordde, probeerde William de voordeur in te beuken. Hij moest zijn hele lichaam gebruiken om de deur open te krijgen. Hij riep haar opnieuw en ditmaal antwoordde ze.

Lees ook  André Hazes deelt emotioneel bericht over zijn zoontje

“We moeten gaan. Komaan!”, zei hij.

Omringd door vlammen en de hitte leidde William de vrouw veilig naar buiten. Sinds hij haar leven redde, wordt hij als een held geprezen. Maar William denkt daar anders over. “Held is een groot woord. Ik voel me niet alsof ik iets heldhaftig deed. Ik deed gewoon het juiste om te doen”, zei hij.

Bekijk het videoverslag hieronder en DEEL deze held met je vrienden!

Gedumpte hond zit verstijfd van angst naar de muur te staren. Wanneer dierenvriend ontdekt waarom, is ze furieus.

Lijkzak valt uit lijkwagen toen het voertuig aan een kruispunt wilde afslaan.