in

9 tips om je tanden zelf witter te maken

Je kunt je tanden heel gemakkelijk zelf bleken. Dankzij Hollywood zijn we gewend om stralend witte tanden op televisie te zien.

Helaas is dit natuurlijk hartstikke nep, want niemand loopt van nature rond met zulke stralende witte pareltjes.

Wil jij graag wittere tanden maar wil je niet smakken geld betalen voor een behandeling of wil je ze gewoon subtiel iets witter maken? Probeer dan eens één van de volgende technieken. Wittere tanden zijn binnen handbereik.

9. Kokosolie
Door je mond te spoelen met kokosolie trek je bacteriën uit je tandvlees en verwijder je gele aanslag op je tanden.

Deze methode is echter wel tijdsintensief, maar kokosolie heeft veel gezondheidsvoordelen. Neem een theelepeltje kokosolie in en laat het in je mond smelten.

Spoel het voorzichtig door je mond gedurende 15 minuten. De kokosolie trekt bacteriën uit je tandvlees waardoor je ontstekingen in je hele lichaam tegengaat. Het neveneffect van deze methode, genaamd oil pulling, is witte tanden.

8. Kaas
Kaas bleekt niet per se je tanden, maar het is wel erg goed voor de gezondheid van je gebit. Het vetgehalte in kaas vermindert de bacteriën op je tanden waardoor tanderosie minder snel optreedt. Ook houden de fosfor en calcium in kaas je tanden en glazuur sterk.

7. Baking Soda
Baking soda is een huishoudelijk middeltje dat je kunt gebruiken om je tanden te bleken. De kleine korreltjes schuren je tanden.

Lees ook  Wonder: Doodzieke 12-jarige geneest helemaal op eigen kracht.

Wees dus voorzichtig en gebruik deze methode niet te vaak, want je kunt er wel je glazuur mee aantasten. Strooi een beetje baking soda op je tandpasta en poets hiermee voorzichtig je tanden.

6. Kurkuma
Nog zo’n geweldig natuurlijk bleekmiddel: kurkuma. Kurkuma is een gele specerij die een ontstekingsremmende werking heeft. Daarnaast bleekt het gele poeder je tanden!

Meng een kwart theelepeltje kurkuma met een half theelepeltje kokosolie. Je kunt er nog wat pepermuntolie doorheen druppelen voor een lekkere smaak. Poets hiermee om je tanden te bleken.

5. Kruidnagel
Ook kruidnagel heeft een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Je kunt op een kruidnagelbloem kauwen, maar dit is wel erg sterk.

Er bestaat ook kruidnagelolie, dit kun je op je tandenborstel doen om ermee te poetsen. Tevens krijg je van kruidnagel een lekkere frisse adem door zowel de smaak als het feit dat het bacteriën doodt.

4. Aardbeien
Het binnenste vruchtvlees van een aardbei heeft een blekende werking op je tanden. Je kunt deze methode op twee manieren toepassen: je kunt een aardbei pureren en over je tanden smeren, maar veel simpeler nog is om de aardbei door te snijden (of een hap te nemen) en met het binnenste vruchtvlees over je tanden te wrijven. Lekker én gezond, want je kunt de aardbei gewoon opeten.

Lees ook  Vader ontdekt wat deze man met zijn 7 maanden oude dochter deed en hakt zijn twee handen af (Foto’s)

3. Appelciderazijn
Appelciderazijn werkt fantastisch tegen gele aanslag op je tanden door bijvoorbeeld koffie, thee en nicotine. Neem een lepel appelciderazijn en spoel hiermee gedurende een minuut. Spoel daarna goed na met water en poets je tanden.

2. Sinaasappelschil
Net als aardbeien bevatten ook sinaasappels zuren die je tanden bleken. Daarom wordt in de alternatieve geneeskunde vaak aangeraden om een sinaasappelschil over je tanden te wrijven als je witte tanden wilt.

Schil een sinaasappel en wrijf met de binnenkant van de schil over je gelelige tanden. Wacht een paar minuutjes en poets daarna je tanden.

1. Citroensap met bakingsoda
Doe een theelepeltje baking soda in een kommetje en druppel hier citroensap overheen. Het zuur in combinatie met het natriumcarbonaat in de baking soda zal gelijk gaan bruisen.

Smeer dit mengsel op je tanden en laat het een paar minuten intrekken. Spoel af en poets je tanden zoals gewoonlijk.

Deze combinatie heeft een zeer krachtige werking, waardoor je na een paar behandelingen al witte tanden hebt.

Pas op, zuren uit fruit en azijn kunnen je tandglazuur aantasten. Gebruik daarom deze methodes niet te vaak.

Waarom je je auto niet moet voltanken bij temperaturen van 30 graden en hoger

Sylvie Meis openhartig over depressie en eetstoornis