in

9 maanden oude dochter is stervende, dan doet de oppas iets wat niemand verwacht

Iedereen die ooit opgepast heeft, of als oppas gewerkt heeft, weet hoe groot de verantwoordelijkheid is die op je schouders rust.

De meeste babysitters nemen hun werk erg serieus, maar sommigen doen veel meer dan de ouders ooit kunnen vragen.

De 22-jarige Kiersten Miles paste pas een paar weken op de drie kinderen van George en Farra Rosko – maar toen het leven van een van de kinderen aan een zijden draadje hing, nam Kiersten een beslissing die haar leven zou veranderen.

En het was een beslissing waar de familie Rosko voor altijd dankbaar voor zal zijn.

Kiersten Miles is een 22-jarige student uit New Jersey die een baantje nodig had om haar studie te kunnen bekostigen.

Ze benaderde de familie Rosko via een vriend en begon direct voor hen te werken.

Binnen een mum van tijd had Kiersten een sterke band met de drie kinderen van het koppel, met name met hun jongste dochter Talia.

Maar het bleek al snel dat het negen maanden oude meisje een zeldzame levensbedreigende leverziekte had.

Lees ook  Een 80-jarige vrouw wilt vuilniszakken vol met bankbiljetten storten, wat er vervolgens gebeurd is niet te geloven!

Toen de artsen vertelden dat Talia een nieuwe lever nodig had, aarzelde Kiersten geen moment en bood aan om een stuk van haar lever af te staan.

George en Farra Rosko waren niet direct happig op dit idee. Ze legden aan Kiersten uit hoeveel invloed het zou hebben.

Een deel van de lever doneren is niet zoals een bloeddonatie. Het is een ingrijpende operatie waar ook risico´s aan vastzitten.

Maar Kiersten bleef bij haar besluit en vroeg aan om Talia haar donor te zijn. En toen ze de testresultaten terug kreeg, bleek Kiersten een perfecte match te zijn!

George en Farra Rosko waren uiteraard enorm dankbaar voor Kiersten haar onbaatzuchtige beslissing. Maar ze wilden ook zeker zijn dat ze Kiersten niet te veel pushten naar iets waar ze later misschien spijt van zou krijgen.

Kiersten had geen spijt of twijfels en op 11 januari 2017 gingen zij en Talia naar het ziekenhuis voor een 14-urige operatie.

Eerst gaven de artsen Kiersten een verdoving en haalden ze een deel van haar lever weg. Vervolgens werd dat stukje naar de kleine Talia getransplanteerd.

Lees ook  André Hazes vertelt “Hierdoor ligt ik elke nacht huilend in bed!”

En godzijdank, de transplantatie was succesvol!

Kiersten bleef vijf dagen in het ziekenhuis en Talia negen.

Gelukkig herstelden Kiersten en Talia allebei heel vlot en vandaag de dag is Talia een peuter.

Bijna niemand kon geloven dat ze recent een levertransplantatie had gehad. Ze is nu als elk ander klein meisje – ze rent rond, speelt en eet als nooit te voren!

Kiersten verdient uiteraard een gigantisch eeuwig ¨bedankt¨ voor haar fantastische gebaar. Over een ´hart van goud´ gesproken!

In een wereld waar de mensheid soms koud en egoïstisch kan zijn, geven mensen zoals Kiersten ons hoop en inspiratie!

Ze had gewoon door kunnen leven waarbij ze zich op haarzelf concentreerde, maar in plaats daarvan besloot ze om door een lang proces te gaan wat haar bloot stelde aan gevaren – allemaal zodat een klein meisje de kans zou hebben om te leven!

Als Kiersten geen superheld is, dan weet ik niet wie wel!

Ouder koppel heeft slechts enkele dagen meer te leven – dan doet de verpleegster het enige juiste om hulde te brengen aan hun levenslange liefde

Diana’s fotografe bewaarde deze foto´s 20 jaar – nu zijn ze voor het eerst openbaar