in

’85 cent te weinig teruggekregen’: Eindhovenaar stapt naar Hoge Raad

Een Eindhovenaar stapt naar de Hoge Raad omdat hij vindt dat zijn gemeente hem bij een terugbetaling van gemeentelijke belasting heeft benadeeld. En wel voor een totaalbedrag van 85 cent.

In 2015 kreeg de Eindhovenaar een aanslag voor de gemeentelijke belastingen. Hij maakte daar bezwaar tegen. De gemeente verleende hem echter geen uitstel van betaling. De man betaalde te laat en moest als gevolg daarvan ook nog 4 procent invorderingsrente betalen, zo meldt de website Accountancyvanmorgen.nl.

Fout
Twee jaar later meldt de gemeente dat ze een fout heeft gemaakt in de berekening van deze invorderingsrente. De Eindhovenaar krijgt het te veel berekende bedrag van 31,15 euro teruggestort op zijn rekening. Maar daar gaat de man niet mee akkoord.

Lees ook  Zo ziet de gespierdste vrouw ter wereld er uit in een bikini

Dat bedrag hoort naar boven toe afgerond te worden, tot 32 euro, vindt hij. De gemeente kijkt nog eens goed naar het bedrag en komt erachter dat de man toch geen recht had op 31,15 euro, maar slechts op de helft: 15,15 euro. Maar de gemeente wil niet moeilijk doen over een paar euro en laat de man weten dat hij het bedrag mag houden.

Drie keer is scheepsrecht?
De Eindhovenaar laat het er echter niet bij en eist alsnog de 85 cent waar hij meent recht op te hebben. Hij stapt naar de rechter. Die stelt hem in het ongelijk.

Lees ook  Rotterdam gaat voluit voor compleet vuurwerkverbod.

Vervolgens legt de man de zaak voor aan het Gerechtshof. Die komt in april 2020 tot weer een iets andere conclusie: de man had recht op een bedrag van tussen de 16 en 26 euro. Maar ook het Gerechtshof meent dat de man het te veel betaalde bedrag mag houden. Maar recht op die 85 cent heeft hij niet.

Gelijk halen
De Eindhovenaar heeft inmiddels laten weten dat hij het er niet bij laat zitten en naar de Hoge Raad stapt om alsnog zijn vermeende gelijk te halen.

Vrouw uit Veldhoven word wakker met ratten in bed: ‘Enorme rattenoverlast’

Neergestoken ‘man met hondje’ is 38-jarige Arturs Bardins