in

80-jarige Kees redt leven van verdrinkende peuter in Volendam

De 80-jarige Kees Tol redde het leven van een verdrinkend kindje in Volendam.

Vorige week vrijdag fietste de 80-jarige Kees Tol samen met zijn vrouw in Volendam. Toen zag hij een klein jongetje aan de waterkant staan. Het ventje wees naar het water, schrijft de politie op Facebook.

Kees wist dat er iets niets pluis was en stapte meteen van zijn fiets af. Hij zag nog net een klein kind kopje onder gaan. Zonder aarzelen dook hij in het water en zwom naar de peuter toe.

LEES OOK!
Bizar: Vriendin van John leeft en praat als een peuter van 5 jaar en wilt niet “opgroeien”

Het lukte hem om onder water het kindje beet te pakken en hem omhoog te brengen. Daarna wist Kees het kindje en zichzelf veilig op het droge te krijgen. Het tweejarige jongetje uit Volendam zette het direct op een huilen.

Het bleek naderhand dat de peuter aan de aandacht van zijn moeder was ontsnapt, en door een onbekende reden in het water was gevallen.

LEES OOK!
Meisje met Down die dokters in een instelling wilden plaatsen is nu een succesvol model

De peuter werd door ambulancemedewerkers ter plekke bekeken, waaruit bleek dat hij met de schrik was vrijgekomen. Voor de zekerheid moest hij wel even mee naar het ziekenhuis.

De 80-jarige Kees hield een nat pak aan zijn heldendaad over en kreeg gisteren bezoek van de politie om hem te bedanken voor zijn levensreddende actie en om een bloemetje te overhandigen.

Heel veel hulde voor deze fantastische actie!

Grietje (73) had affaire met haar tuinman (31), zijn jaloerse vriendin schiet haar neer

Yolanthe Cabau (34) richt haar pijlen nu op 53 jarige miljardair