in

8-jarige komt naar school met bevroren hoofd, wanneer leraar dichter kijkt, breekt zijn hart

Naar school gaan is belangrijk voor ieder kind. Het is een plek om te leren, en hen voor te bereiden voor hun toekomst.

Maar helaas zijn er miljoenen kinderen ter wereld die niet naar school kunnen gaan, of die gedwongen worden om in vreselijke omstandigheden naar school te gaan.

Deze foto van een Chinese jongen met een bevroren hoofd onderweg naar school gaat rond op het internet als een lopend vuurtje. Het is onmogelijk om er niet door ontroerd te zijn, en ik vond het belangrijk om dit beeld te delen en een moment te nemen om er eens bij stil te staan.

De 8-jarige Wang Fuman woont in de Xinjie provincie in China.

Sinds zijn moeder hem verliet en zijn vader werd gedwongen naar een grotere stad om te werken, woonde de jongen bij zijn grootmoeder.

Lees ook  “Wij willen dat iedereen deze beelden ziet”: toestand in zwaarst getroffen ziekenhuis Bergamo is catastrofaal

Wang Fuman woont nu 3 kilometer van zijn school, wat betekent dat hij urenlang per dag moet wandelen heen en terug. En sinds de temperatuur zakte werd het nog moeilijker voor Wang om naar school te wandelen. De temperatuur zakte tot een drieste -9 graden Celsius.

Verspreidde als een lopend vuurtje

De directeur van de school besloot om enkele foto’s te plaatsen op de sociale media om de zware omstandigheden te tonen waarin sommige van de studenten moeten in leven.

De laatste foto die de directeur uploadde van Wang Fuman ging rond als een lopend vuurtje. De foto toont hoe de kleine jongen zijn hoofdje volledig bevroren is. Zijn wenkbrauwen zijn bevroren en zijn wangen branden van de koude. De directeur legt uit dat de jongen besloot om naar school te wandelen in de barre weersomstandigheden want hij had een test, meldt Noticias Garacol.

Lees ook  Verwaarloosde hond zocht wanhopig naar haar kroost – de hereniging met haar puppy’s is ontroerend!

Gestraft

De kleine jongen was vastberaden om naar school te gaan voor zijn test, ondanks de vriezende temperaturen. Zijn handen waren bevroren terwijl hij het examen aflegde.

Wang Fuman toont oprecht aan hoe gedisciplineerd hij is, hoeveel hij geeft om zijn studies. Ik hoop oprecht dat deze foto’s hem wat hulp kunnen bezorgen, zodat hij naar school kan gaan zonder deze heftige omstandigheden.

Alle kinderen verdienen het om naar school te gaan, en alle kinderen zouden moeten kunnen naar school gaan in acceptabele omstandigheden. Deel aub als je akkoord gaat.

Hond bevalt van pups: dan kijkt eigenaar dichter en ze lijken wel op kleine koeien

Meisje verkr*cht door 4 jongens: 2 jaar later doet haar moeder een vreselijke ontdekking in de badkamer