in

8-jarige jongen offert zijn leven op om zijn babyzusje uit brandend huis te redden

Toen een woningbrand uitbrak, wilde een 8-jarige jongen alles doen om zijn babyzusje te redden. Maar ze kwamen het huis niet meer uit.

De achtjarige Brayden en de 9 maanden oude Arianna kwamen om het leven in een woningbrand in Nieuw-Zeeland. De vader van de baby probeerde nog de vlammenzee te trotseren, maar moest het opgeven.

Alles wijst erop dat de dappere Brayden stierf terwijl hij zijn kleine zusje probeerde te redden, schrijft McgillMedia. Braydens lichaam werd net buiten Arianna’s kamer gevonden.

“Ze belde me en zei: ‘Mijn kinderen zijn dood, ik bevind me in een nachtmerrie’,” vertelde Angela, de oma van de kinderen.

In het ziekenhuis vertelde Nicole’s verloofde Des Cooke aan Braydens oma dat hij helemaal kapot was dat het hem niet was gelukt om haar kleindochter te redden.

“Hij liep de kamer binnen en zei: ‘Ik heb het echt geprobeerd. Het spijt me zo erg, ik heb het geprobeerd.’”, zei de grootmoeder.

Des liep zelf ernstige brandwonden op bij het redden van hun andere twee kinderen, Lucas (6) en Brianna (2).

Lees ook  ‘Twee Nederlanders gedood in Zuid-Afrika’

Nicole was boodschappen aan het doen en was daarom niet thuis toen de brand uitbrak.

“Ik verloor twee van mijn kinderen tegelijkertijd, en ik geef mezelf de schuld dat ik er niet was. Ik was aan het winkelen, maar ik had thuis moeten zijn … Ik voel dat ik ze had kunnen redden.”

Pas toen ze naar huis ging, zag Nicole dat er in de buurt brand was en zag ze de eerste brandweerwagens.

Ze hoopte oprecht dat de brand niet in haar huis was, maar kreeg kort daarna te horen dat Brayden in een ambulance zat.

“Ik dacht gewoon dat hij gewond was. Maar toen zeiden ze dat hij dood was. Ik schreeuwde gewoon.

Toen zeiden ze dat mijn dochter nog in het huis was en het niet had gered. Ik zal die woorden altijd onthouden … Het voelt nog steeds als een nachtmerrie.”

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar Nicole denkt dat het begon door een luchtverhitter die het stel gebruikte om Arianna’s kamer warm te houden.

Lees ook  Bruid maakt hartverscheurende huwelijksfoto's nadat verloofde gedood werd door dronken bestuurder

De vader hoorde het brandalarm en rende de kamer van het 9 maanden oude meisje binnen. Maar hij was al te laat.

“Toen hij de deur opendeed, schoten de vlammen naar hem. Hij legde uit dat hij Arianna niet hoorde huilen, ze was al dood. Het vuur kwam van achter de deur, precies waar de luchtverhitter was.”

Des deed er alles aan om de kinderen het huis uit te krijgen. Hij dacht dat Brayden al het huis uit was toen hij Lucas in veiligheid bracht.

De vader probeerde nog het brandende huis binnen te rennen om de kleine jongen te redden, maar de vlammen hielden hem tegen.

Buren en familie hebben nu een geldinzamelingsactie gelanceerd voor het stel, dat alles in de brand heeft verloren. Het geld gaat naar de begrafenissen van de kinderen en helpt het gezin weer op de been.

Het verliezen van een kind is de ergste nachtmerrie van elke ouder en het is moeilijk voor te stellen hoeveel pijn dit gezin doormaakt.

Rust zacht, engeltjes.

Sylvie Meis deelt sportkiekjes in aanloop naar bruiloft

Temptation’s Rosanna verkoopt haar implantaten!