in

8-jarige bezoekt al vier jaar lang een familie marmotten.

Sinds zijn vierde levensjaar maakt Matteo Walch deel uit van een erg speciale familie: een groep marmotten in de Oostenrijkse Alpen. Terwijl andere kinderen honden en katten als metgezel hebben, sloot de jongen vriendschap met deze knaagdieren. En dankzij zijn moeder en fotografe kunnen ook wij meegenieten van dit ontroerende verhaal.

Elk jaar in de zomer bezoekt de jongen samen met zijn familie twee weken lang de marmotten die op de Großglockner wonen. Voor de natuurminnende familie Walch is dit een heuse traditie geworden die ze in geen geval zouden willen missen. En vooral voor Matteo is het bezoek aan de marmotten het hoogtepunt van het jaar.

Lees ook  Agent die weg afsluit na dodelijk ongeval in eindhoven ‘uitgescholden, bespuugd en over tenen gereden.’

De knaagdieren die in groepen tot 20 dieren leven, zijn eigenlijk erg schuchter. Bij gevaar brengen ze een schel waarschuwingsgefluit uit en dat is voor de rest van de groep het signaal om te vluchten.

Maar voor de jongeling uit Inssbruck hebben de bergbewoners – die tot zeven maanden winterslaap houden – geen bang. Wel integendeel …

“Hij houdt van deze dieren en ze hebben geen bang van Matteo. Ze voelen zijn gevoelens voor hen aan”, verklaart moeder Michaela.

“Het is ongelofelijk mooi om te zien wat voor een band er bestaat tussen hem en zijn dierlijke vrienden.” De dieren zijn rechtopstaand tot een meter groot en verzamelen zich telkens rond Matteo.

Lees ook  Orang-oetan werd geschoren, gemaquilleerd en gedwongen om zich te prostitueren – nu ontroert Pony’s verhaal miljoenen mensen

Ondanks de maandenlange scheiding herkennen de marmotten hem onmiddellijk. En uiteraard zijn ze ook erg blij met de snacks die hun mensenvriend meebrengt.

En het afscheid is niet voor lang! Want ze weten dat ze elkaar volgende zomer weer terug zullen zien!

 

Echt een onwaarschijnlijke vriendschap – en daar komt dan nog de adembenemende achtergrond van de Oostenrijkse Alpen bij.

DEEL dit hartverwarmende verhaal met je vrienden!

Ze zorgde 20 jaar voor haar zieke echtgenoot – als hij sterft, belt zoon en geeft haar een geweldige verrassing

Vrouw vindt straathond met zes puppy’s – als ze dichterbij kijkt, ziet ze een handje tussen hen uitsteken.