in

8-jarig meisje dat overal kinderboeken neerlegt wordt door NS verrast

Wie ooit wel eens kinderboeken in de trein heeft zien liggen, vroeg zich misschien af waar deze vandaan kwamen. Er is een grote kans dat de 8-jarige Olivia deze heeft neergelegd. Zij verzamelt namelijk kinderboeken en plaatst deze in de trein, op school, in speeltuinen, bij zwemles of bij de dokter.

Olivia werd door hoofdconducteur Tim van de NS verrast. Op Facebook schreef Tim dat hij haar verleden jaar in de trein in actie zag. Een jongetje had een kinderzwerfboek opgepakt dat ze had neergelegd. Op een afstandje stond Olivia te glunderen van plezier.

Lees ook  Studies beweren dat mannen pas na hun 54e levensjaar volwassen worden!

Tim sprak met haar en kwam erachter dat ze op eigen initiatief overal boeken neerlegt. Ze vindt dat alle kinderen moeten lezen, ook kinderen die geen boeken kunnen betalen. Omdat hij dat zo lief vond, besloot de conducteur het vrijgevige meisje te verrassen met een kinderboek voor haarzelf.

Deze vakantie blijft je bij. Boek een onvergetelijke trip…

Thuis heeft Olivia nog zo’n 1300 kinderboeken liggen die allemaal op een goede bestemming wachten.

Lees ook  Zenuwachtige pup wil niet loslaten – maar kijk goed naar de mond van dierenarts Dennis – geweldig!

In hun Facebookpost sluit de NS af met een prachtige conclusie: “ En dan gaan de treindeuren open en stuift Olivia alweer naar buiten. Want lezen in haar nieuwe eigen boek is leuk, maar boeken neerleggen voor anderen toch nog altijd veel leuker.”

Wat een ontzettend mooi en lief initiatief van Olivia! Vergeet niet dit leuke bericht te delen als je het ook zo goed van haar vindt!

Niemand mocht de chimpansee aanraken, totdat hij eindelijk voelt wat echte liefde is

Elke dag wacht hij op een bezoekje van zijn maat, deze bijzonder vriendschap moet je zien