in

78-jarige weduwe beroofd naast graf van echtgenoot. 1 week later belt de zoon van de dief met een onverwacht aanbod.

Als je iemand verliest van wie je houdt, laat het een gat in je hart achter dat nooit echt heelt. De herinneringen en de rouw blijven voor altijd. En voor de 78-jarige weduwe Tona Hemdon was dat niet anders. Het leven van Tona werd verwoest toen haar echtgenoot na 60 jaar huwelijk overleed. Ze probeert zijn graf elke dag te bezoeken. Het is het enige wat haar een beetje troost biedt.

Enkele weken na zijn begrafenis bezocht Tona zoals gewoonlijk het graf van haar echtgenoot. Maar die dag zou algauw veranderen in een onvergetelijk trauma.

Tona stond bij het graf van haar man, te snotteren van rouw, toen een vreemde haar langs achter benaderde. De man beroofde de 78-jarige weduwe en ging met haar handtas aan de haal. Uiteraard was Tona geschokt en verwoest – wat voor een persoon berooft er een oude dame op een begraafplaats?

Maar soms is het leven vreemder dan fictie, en wat er na de roof gebeurde veranderde de hele situatie van een nachtmerrie in een gelukkige herinnering.

Lees ook  P*dos*xueel probeert af te spreken met 13-jarige – Man wacht hem op met hakbijl

Het goede overwint het slechte altijd.

De man die Tona beroofde werd snel gearresteerd en zijn foto werd verspreid via de lokale nieuwsmedia. De kranten schreven over de laffe aanval en enkele weken later werd Tona gecontacteerd door een 15-jarige jongen met een onverwacht voorstel.

De 15-jarige Christian Lunsford had het nieuws en de foto’s van de overvaller gezien. Het voelde alsof hij in de maag gestompt werd. De man die de weduwe aangevallen had, was de vader van de jongen, Shane.

Shane Lunsford was al verschillende keren in aanraking gekomen met de wet. Ditmaal was hij ervandoor gegaan met de 700 dollar die in de tas van Tona zat.

Christian contacteerde Tona en vroeg haar of ze elkaar konden ontmoeten op een nabijgelegen parking. Hij wilde zich verontschuldigen voor het gedrag van zijn vader.

De ouders van Christian scheidden toen hij 2 jaar oud was, en sindsdien was de vader meer niet dan wel in zijn leven.

Maar het gedrag van deze vader straalde blijkbaar niet af op Christian. Het tegenovergestelde was eerder waar. Het criminele leven van zijn vader inspireerde de jongen om het helemaal anders te doen.

Lees ook  Je kunt nu gaan kamperen en yoga doen met Alpaca’s op deze boerderij

“Het moest gedaan worden”, zei Christian. “Ze had een verontschuldiging nodig van iemand. Als ik me niet excuseerde, wie zou het dan wel doen?”

Tona en Christian spraken af op de parking, maar er volgden nog meer verrassingen. Christian gaf Tona 250 dollar, geld dat zijn vader hem had gegeven voor een schooluitstap.

“Ik vond dit zo lief”, zei Tona, en gaat verder:

“Elke 15-jarige die zoveel bewustzijn heeft, is buitengewoon.”

Ze was zo onder de indruk en dankbaar dat ze besloot om het geld aan Christian terug te geven. Tona zei dat het geld van haar was en dat Christian ermee mocht doen wat hij wilde. En ze wilde dat Christian zijn schooluitstap niet zou moeten opofferen.

Tona en Christian zijn stichtende voorbeelden van medeleven en vriendelijkheid. Christian weet ook dat de appel heel ver van de boom kan vallen.

Vaak zijn zij die het minst hebben het meest genereus, zowel wat geld als vriendelijkheid betreft!

Kleinzoon werkt een jaar lang aan cadeau voor opa’s 81e verjaardag. Opa kan tranen niet bedwingen.

Ze namen een groepsfoto op hun vrijgezellenfeest, maar ze vluchten dan weg als ze een detail in de hoek zien