in

75-jarige man die op camera in elkaar werd geslagen door 20-jarige verpleger is overleden

In mei werd de wereld opgeschrikt toen een video van een 75-jarige man die op brute wijze werd geslagen in een Detriot verpleeghuis, werd geüpload naar het internet.

Helaas is die man maandag overleden. Het is op dit moment echter niet bekend of zijn dood verband houdt met de aanval.

De familie van Norman Bledsoe, het slachtoffer, meldt dat de oudere man begon te stoppen met eten na te zijn geslagen op het Westwood Nursing Center, meldt Fox2Detroit.

De aanval was zo ernstig dat Bledsoe gebroken ribben, vier gebroken vingers en een gebroken kaak had.

De familie is momenteel van plan om een aanklacht in te dienen tegen het verpleeghuis over de lakse veiligheidsmaatregelen, die volgens hen de aanval hebben laten gebeuren.

Volgens de politie was de dader van de gruwelijke aanval een 20-jarige man genaamd Jaden Hayden, die werd gearresteerd en belast met twee aanklachten voor geweldpleging met de bedoeling om grote lichamelijke schade, alsmede diefstal, samen met twee aanklachten voor creditcarddiefstal in verband met de afranseling te doen.

Lees ook  Ze liet de hond alleen bij de olifant, de vriendschap die vormde hadden ze niet verwacht

Hij moet zich binnenkort voor een rechter vertonen om te bepalen of hij bevoegd is om zich te verdedigen.

In een gesprek met Fox 2 schildert de vader van de man echter een heel ander beeld van de persoon die we voor de camera zagen en die bijna een oudere man doodsloeg.

Hij zei na het incident in mei dat zijn zoon aan ernstige geestelijke gezondheidsproblemen leed toen hij opgroeide, waaronder autisme.

De man beweert dat zijn zoon hem vanuit een groepshuis in Chelsea ongeveer een week voor het incident belde.

Tijdens de oproep zei hij naar verluidt tegen zijn vader dat hij moeite had met slapen, last had van angstaanvallen en stemmen in zijn hoofd hoorde.

De vader vermeldde ook dat zijn zoon ook gediagnosticeerd was met COVID-19 en naar een andere faciliteit werd gestuurd om in quarantaine te worden geplaatst.

Lees ook  Varkenskop vliegt door raam bij jarige Djade (18): ‘Happy birthday b*tch’

Hij merkte op dat zijn zoon om te beginnen nooit in een hogeschool had mogen worden geplaatst.

Andere rapporten suggereren dat Hayden een geschiedenis van gedragsproblemen had en dat het verpleeghuis nauwlettender in de gaten had moeten worden gehouden.

“Ik wil gewoon niet dat mensen denken dat hij zo’n wreed persoon is. Hij heeft mentale problemen,” zei de vader.

Ondertussen zei Kevin Bledsoe, de neef van het slachtoffer, dat zijn oom niet zou eten en viel in een ernstige depressie na de aanval. “Zijn eetgewoonten gingen bergafwaarts na (de vermeende aanval), en hij verloor nogal wat gewicht,” zei hij, volgens Detroit News.

Vanwege de pandemie merkte Bledsoe op dat familieleden de faciliteit pas vorige week konden bezoeken.

Voor meer informatie over dit verhaal kunt u de onderstaande video bekijken.

Draag je geen mondkapje? Zo hoog wordt de boete

Vermiste Bert de Laat dood gevonden