in

70-jarige tweelingbroers overlijden door verdrietig toeval op dezelfde dag

Op dezelfde dag geboren worden én overlijden. Dat is heel zeldzaam, zelfs als je een tweeling bent. Het overkwam John en Harry Beusichem. Bizar en verdrietig toeval.

“Twee zielen, één gedachte. Samen gekomen, samen gegaan”, staat er prachtig geschreven in de overlijdensberichten van de zeventigjarige tweelingbroers.

Bijzondere link geboorte- en sterftedatum

Het toeval wordt nog groter als we kijken naar de geboortedatum en sterfdatum van de mannen. Ze zagen het levenslicht op 2 december 1947, en bliezen hun laatste adem uit op 12 februari 2018. Geboren op 2-12, en overleden op 12-2, dus.

Leraren voor de gek houden

John en Harry groeiden op op een boerderij in Tiel, waar hun ouders appels en peren teelden. Ze leken als twee druppels water op elkaar. Op de basisschool hielden ze de leraren weleens voor de gek door elkaars plaats in te nemen, weten oud-klasgenoten aan de Gelderlander te vertellen.

Lees ook  Drachtige hond heeft een enorme buik, maar niemand had zoveel puppy’s verwacht bij de geboorte
Samen ziek

Al die jaren bleven de tweelingbroers enorm hecht en belden ze nagenoeg iedere dag met elkaar. Was de een ziek, dan voelde de ander dat aan. En dat vonden ze zelf ook heel bijzonder. Twee weken voor hun overlijden waren ze beide ziek. Maar dat het zo bergafwaarts zou gaan, had de familie niet verwacht.

Lees ook  Shelly Sterk deelt ongelofelijke metamorfose
Zeldzaam

Dat John en Harry op dezelfde dag zijn overleden is best zeldzaam te noemen, vertelt tweelingdeskundige Dorret Boersma tegen de Gelderlander. “Zelfs bij eeneiige tweelingen is de overeenkomst in hoe oud ze precies worden niet zo heel erg groot. (…) Hoe oud tweelingen worden, of beter gezegd of ze ongeveer even oud worden, hangt af van of ze een- of twee-eiig zijn. Bij eeneiige tweeling zoals deze broers is de kans iets groter, maar op dezelfde dag overlijden blijft een redelijk zeldzaam fenomeen.”

We wensen de nabestaanden veel sterkte toe met dit dubbel zo grote verlies.

Tijdens de geboorte krijgt de moeder een nachtmerrie. Maar het ergste gebeurt jaren later op het internet

Moeder laat zonen 7 km in vrieskou naar school wandelen met bord om nek