in

6 x toffe dingen die je met de kurken van je wijnflessen kunt doen

Zo recycle je ook nog eens!
We willen allemaal graag duurzaam leven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo belanden nog veel dingen bij ons regelmatig in de prullenbak, die je eigenlijk heel goed een nieuw leven in had kunnen blazen.

Leuk ter inspiratie!

1. Meubeldoppen
Krassen de poten van je zware meubels op je mooie vloer? Je kunt natuurlijk anti-krasviltjes kopen, maar je kunt ook een kurk in plakken snijden en deze onder de poten van je meubels doen.

2. Kurkletters
Spaar kurken op en maak er toffe letters van! Het enige wat je hoeft te doen is de kurken aan elkaar te plakken in de vorm van de letter die je wilt hebben en je hebt een mooi decoratiestuk!

3. Badmat
Wil je een bijzonde badmat maken? Spaar dan zo’n 180 kurken en je komt een heel eind! Benieuwd hoe je deze oogstrelende badmat maakt? Dat kun je hier vinden.

4. Stempels
Houd je kinderen uren zoet door leuke stempels van je kurken te maken. Snijd voorzichtig een vorm in een van de uiteinden van een kurk en je bent al klaar!

5. Prikbord
Je kunt ook een mooi prikbord maken van een paar kurken! Een likje verf en het ziet er helemaal geweldig uit! Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je een prikbord maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Cute pinboard made of cork ? How do you like this diy? ? Credit: @carodiy

Een bericht gedeeld door ? Arts&Crafts ? (@artsandcrafts.tips) op

6. Kerstboompje
Je kunt ook heel simpel zelf een kerstboompje maken van een paar kurken. Verf een van de uiteinden van de kurk met de kleur groen, rood of wit en plak de kurken vervolgens met de zijkanten tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboompje. Zie onderstaande voorbeeld.

Raar gedrag van koe gefilmd, dan beseft filmer wat de koe hem probeert te vertellen

10 veelvoorkomende schoonmaakfouten die meer kwaad doen dan goed