in

6-jarige, in elkaar geslagen jongen wordt uitgehongerd gevonden in het zand – de waarheid blijkt hartverscheurend

Het is een simpel feit dat er veel te veel kinderen zijn, over de hele wereld, die leven in omstandigheden waar geen enkel kind ooit mee te maken zou moeten hebben.

Armoede en honger zijn zeker verschrikkelijk, maar voor mij is mishandeling en misbruik het allerergste.

Te vaak hoor je verhalen over kinderen die afschuwelijk worden behandeld – in veel gevallen zijn het hun eigen ouders die misbruik maken.

In een schokkend rapport, opgesteld door het ministerie van Vrouw- en Kinderontwikkeling uit India in 2007, was 69% van de kinderen die deelnamen aan een onderzoek in India onderworpen aan misbruik in bepaalde vorm. Van deze 69% waren 54.68% jongens, en in 88.6% van de gevallen waren het de ouders van het kind die de daders waren.

Een schandalige 53% van de kinderen die betrokken waren bij de studie was onderworpen aan een vorm van aanranding. Nogmaals, meer dan de helft van de kinderen waren jongens.

Toen de bevindingen van het rapport werden gepubliceerd, wist de Indiase regering dat ze geen andere keuze hadden dan drastische maatregelen te nemen om het probleem te verhelpen. Al snel werd een nieuwe wet geïntroduceerd, een die in 2012 van kracht werd en die de naam Wet bescherming van kinderen tegen s*ksuele delicten kreeg. Helaas heeft de wet ondanks de sterke bedoelingen niet het gewenste effect gehad.

Op 20 februari vond de Indiase overheid een jongen, Abhishek, opgerold in een hoop zand.

Hij verkeerde in een slechte toestand, was geslagen en uitgehongerd.

Misbruikt door zijn eigen vader

Getuigen bevestigden dat de vader van Abhishek, Mukhtar, regelmatig dronken thuiskwam en zijn zoon sloeg en martelde. Toen Abhishek werd gevonden, werd vastgesteld dat hij al zeven dagen niet had gegeten.

Lees ook  Gezichtsmaskers van sperma bestaan en schoonheidsexpert zeggen dat het veroudering kan vertragen

Hoewel er veel mensen op de hoogte waren van de situatie van de jongen, was niemand bereid om mee te doen. Pas toen Abhishek dicht bij de dood was, besloot iemand dat hij contact moest opnemen met de autoriteiten.

Aanhoudende problemen

Natuurlijk is het incident van Abhishek gruwelijk, maar het is verre van geïsoleerd. Je kunt je een beroemde zaak herinneren, uit 2014, waarin een zesjarig meisje gewelddadig werd v*rkracht op een school. Die misdaad leidde tot een groot debat over de voortdurende strijd waarmee kinderen in bepaalde delen van de wereld worden geconfronteerd.

Een rapport van Human Rights Watch getuigde van het feit dat er helaas een hoog percentage gevallen is van geweld en mishandeling thuis die niet worden gemeld.

Zoals zo vaak het geval is in onderontwikkelde landen, bestaan ​​er barrières tussen de algemene bevolking en hun regering. De angst voor stigmatisering, in combinatie met problemen om misdaden te melden, kan ertoe leiden dat mensen ervoor kiezen om geen hulp te vragen.

Om het probleem te verergeren, wanneer het misbruik plaatsvindt binnen een familieomgeving, zijn leden van de gemeenschap minder bereid om de problemen te melden, waardoor het voor de staat moeilijk wordt om in te grijpen.

De wet van 2014 maakt het verplicht om misbruik te melden

Meenakshi Ganguly, leider van Humans Rights Watch in Zuid-Azië, was bijzonder kwaad over dit onderwerp.

Lees ook  Dokters zeggen 160 kg wegende man dat hij te dik is om vader te worden en manen hem aan om af te vallen.

Hij eiste een systeem waarin er meer nadruk lag op het controleren van openbare plaatsen waar kinderen vaak werden misbruikt. Het is echter veel moeilijker om op de hoogte te blijven van dingen wanneer het misbruik thuis achter gesloten deuren plaatsvindt.

Eén ding is zeker; samenlevingen moeten beginnen met het behandelen van het probleem met de ernst die het zo duidelijk verdient. Interveniëren, als ze zien dat iets niet klopt, zou geen keuze moeten zijn. Het zou een verplichting moeten zijn.

Gelukkig kwam een ​​dappere ziel op voor Abhishek voordat het te laat was. Aan de andere kant, als zijn samenleving had gewerkt zoals het zou moeten, had de onschuldige jongen jarenlang van misbruik en honger kunnen worden gespaard.

India is misschien een land dat zo ver weg lijkt dat de problemen daar ons niet beïnvloeden, maar dat is natuurlijk gewoon niet het geval. Misbruik staat niet los van een deel van de wereld; het is een kwestie die we samen onder ogen moeten zien.

Als je iets ziet dat niet goed voelt, zeg dan iets. Als je vermoedt dat iemand thuis ergens mee worstelt, vraag het hem dan. Als mensen bereid zijn om de kracht te hebben om tussenbeide te komen wanneer ze een mogelijk probleem opmerken, kunnen we misschien meer kinderen redden van levens van geweld en misbruik.

Niemand van ons kan alles doen. Samen kunnen we echter alles doen.

Deel dit verhaal met al je vrienden op Facebook. Geen enkel kind zou ooit onbemind of mishandeld moeten worden.

Yana is blijkbaar gedwongen van Temptation Island naar huis gestuurd om bizarre actie!

Siamese tweeling gescheiden na een operatie van 7 uur – kijk hoe ze er na een unieke operatie uitzien