in

6-jarig jongetje krijgt staande ovatie van klasgenoten nadat hij kanker had overwonnen

Kijk hoe deze kleine jongen in Ohio terugkeert naar school en wordt begroet met een hartverwarmende staande ovatie nadat zijn klasgenoten ontdekten dat hij zijn laatste ronde van chemotherapie had beëindigd

John Oliver Zippay, ook bekend als JO, vocht al drie jaar tegen leukemie en ontving zijn laatste ronde chemotherapie twee dagen na Kerstmis.

Deze week keerde de zesjarige terug naar de St. Helen-katholieke school in Newbury, Ohio, en werd met applaus begroet toen hij op zijn eerste dag door de gang liep.

Patrick Gannon, schooldirecteur, zei: “Hij die een deel van de tijd moest missen was zwaar, maar de klas was gewoon zo blij hem terug te zien komen.”

Volgens FOX29 werd JO in 2016 gediagnosticeerd met acute lymfatische leukemie toen hij slechts drie jaar oud was.

Hierna bracht hij 18 dagen in het ziekenhuis door en onderging verscheidene jaren chemotherapie – maar hij raakte nooit achter op zijn schoolwerk.

Lees ook  Ouderen in problemen door coronacrisis: Dick (69) noodgedwongen weer aan het werk

Zijn vader, John Zippay zei: “Hij had een metapoort in zijn borst, zodat hij gedurende drie jaar geen fysieke activiteit kon doen. Dus het was moeilijk voor hem om achterover te leunen tijdens gymles en zo.”

De moeder van de kleine jongen, Megan Zippay, kijkt nu naar de toekomst. Ze voegde eraan toe: “Je wilt dat voor je kind, opgroeien en vies worden en buiten spelen en plezier hebben en we hebben hem in een bubbel gehouden, dus we zijn opgewonden. We kijken uit naar de toekomst en hebben onze kleine jongen terug.”

In een aangrijpend Facebook-bericht schreef Megan: “Bedankt allemaal voor het liken en delen, en de lieve reacties op het verhaal en de reis van JO.

“Het is er één gevuld met veel hartzeer en emoties, maar ook liefde, moed en hoop. Blijf alsjeblieft ter ere van JO bidden en steunen voor diegenen die nog vechten voor de strijd tegen kanker, en bid vooral voor degenen die een dierbare hebben verloren.

Lees ook  Rouwende mama smeekt inbrekers om gestolen as van overleden zoontje terug te brengen.

“Terwijl we JO’s laatste chemokuur vieren, zijn we vol vreugde, maar we erkennen dat we nog niet uit het bos zijn en voor hem zullen blijven bidden.”

Ze vervolgde: “Terwijl we verder gaan in het leven en een nieuw hoofdstuk beginnen, erkennen we hoe gelukkig we zijn, hoe fragiel het leven is, en dat we elk moment samen als mensen moeten koesteren.

“Deze reis heeft onze ogen geopend voor de verbazingwekkende goedheid in mensen en de immense liefde en compassie die onder ons kunnen worden gedeeld. Er is absoluut geen manier waarop we dit alleen hadden kunnen doen.

“Zoveel hebben op zoveel manieren aan onze zijde gestaan. We hebben letterlijk duizenden mensen te bedanken.

Ik kan ze hier niet allemaal opnoemen, maar je weet wie je bent en we zijn je voor altijd dankbaar.” dorp ‘kan hier niet meer waar zijn!’

Stiletto’s voor mannen: Bij wie zou dit goed staan?

Onderzoek: iedere dag chocolade eten is goed voor de hersenen