in

59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

Er zijn zo van die momenten die op camera werden vastgelegd die je ziel raken en in huilen doen uitbarsten. Dit is zo’n video.

Mama, een 59-jarige chimpansee die in de Burgers’ Zoo in Arnhem woont, was erg ziek en op het einde van haar leven. Jan Van Hooff, professor gedragsbiologie aan de Universiteit van Utrecht, kent Mama al sinds 1972.

Lees ook  Weerzinwekkende video toont hoe stoppen he-le-maal doorslaan bij withete thaibokser die vader en dochter pak rammel verkoopt

Mama wilde niet meer eten, drinken en herkende het personeel van de dierentuin niet meer. Dat was totdat Jan binnenkwam.

Aanvankelijk negeerde ze de aanwezigheid van Jan, maar dan besefte ze dat haar oude vriend haar nog een laatste keer kwam bezoeken en haar humeur veranderde meteen.

Het moment dat ze hem omhelst is erg emotioneel en tegelijk hartverwarmend. Ze eet zelfs als Jan haar snoepjes aanreikt!

Lees ook  Lerares die tegen kanker vecht tot tranen toe geroerd na lezen van brief dat lening en rekening allemaal betaald zijn.

Helaas zou Mama kort na deze ontmoeting overlijden, maar het biedt troost dat ze pijnloos gestorven is en een liefdevol leven heeft geleid.

Bekijk het moment hieronder en DEEL dit met je vrienden!

4 vijfdegroepers kleden zich als baby´s, kijk hoe ze overeind komen en de hele aula aan het lachen maken

Deze 13-jarige jongen bouwt zijn eigen huisje – als je dan de binnenkant ziet wordt je sprakeloos