in

58-jarige man uit Zeewolde ontkent ver krachting nichtje: ‘Gleed uit op het laminaat’

Tegen een 58-jarige man uit Zeewolde is een voorwaardelijke werkstraf van 180 uur geëist voor een vermeende ver krachting van zijn minderjarige nichtje. Zijn toenmalige vrouw vond hem vijf jaar geleden ‘s nachts bovenop het slapende nichtje.

Wat er precies gebeurde in de nacht van 29 november 2015 in de woning van Edwin R. in Zeewolde? Het antwoord hangt af aan wie je de vraag stelt, bleek vrijdag op de strafzaak in de rechtbank in Lelystad. Het slachtoffer wist er direct na het voorval weinig van.

Gillen
Haar tante, de toenmalige vrouw van R., wist het ook niet precies maar begon wel meteen te gillen toen ze de slaapkamer binnenkwam. Het was na afloop van een feest in de woning. Er vloeide drank waarbij ook het minderjarige nichtje uit Brazilië zeker twee drankjes kreeg ingeschonken van R.

Lees ook  Romp in koffer Amsterdam is van 52-jarige vermiste kapster

Ze woonde tijdelijk in de woning en ging met vier tot zes drankjes op naar bed. R. haakte uiteindelijk ook af, stapte onder de douche en ging voor hij ging slapen even bij de slaapkamer van het nichtje langs. ,,Ik wilde weten of ze in bed lag’’, zei hij hierover.

Uitgegleden
Maar met zijn nog natte voeten gleed hij in zijn badjas uit op het laminaat en kwam met zijn knie op bed terecht. Volgens zijn inmiddels ex-vrouw lag hij echter bovenop het kind. ,,Er is absoluut niets gebeurd’’, zei R.

De strafzaak sleepte zich jaren voort mede omdat het slachtoffer in Brazilië gehoord moest worden. Er is DNA-materiaal mogelijk afkomstig van R. gevonden in het gesl*chtsdeel van het meisje. ,,Er is niets gebeurd’’, herhaalde R. ,,Bovendien is het niet eens een echte match.’’

Lees ook  Jongetje (5) schiet broertje dood met wapen dat hij in bos gevonden had.

Afgrijselijke nacht
De officier van justitie zag wel voldoende bewijs voor de ont*cht. De tante zag hem bovenop haar liggen. ,,Toen hij wegsprong, zag ze dat hij een er*ctie had.’’ Mede omdat de zaak zo oud is, hield ze het in haar eis op een voorwaardelijke taakstraf.

Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van 10.000 euro. De afgrijselijke nacht in die kamer in Zeewolde zal haar voor de rest van haar leven achtervolgen, bleek uit haar slachtofferverklaring.

Onvoldoende bewijs
De advocaat van R. heeft: ,,Stellig de overtuiging dat dit dossier onvoldoende wettig en overtuigend bewijs bevat.’’ Niemand heeft echt iets gezien en wat het slachtoffer uiteindelijk verklaart, heeft ze gehoord van haar tante. De advocaat verzocht om vrijspraak.

Het vonnis volgt op 18 september.

Apeldoorner weet niets meer van m*sbruik in strenggelovig gezin: ‘Dat kan niet. Het is gebeurd!’

Moeder (61) die twee andersvalide kinderen doodde wil weg uit gevangenis