in

5 natuurlijke manieren om striae te voorkomen (en hoe je er vanaf komt)

Striae zijn dunne lijnen die zich op de huid vormen na een periode van “intense groei”, zoals zwangerschap, puberteit, gewichtstoename en gewichtsverlies. Zwangerschap lijkt de belangrijkste oorzaak van striae te zijn. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology, ontwikkelt 52 tot 59 procent van de zwangere vrouwen striae tijdens het dragen. Sommige schattingen zijn veel hoger en zeggen wel 90 procent.

Andere factoren die het risico op het ontwikkelen van striae kunnen vergroten, zijn onder meer:

-het gebruik van steroïden
-genetische aanleg (bijv. voor dunnere huid)
-hormonale onevenwichtigheden
-een borstvergrotingsoperatie ondergaan
-medische aandoeningen (bijvoorbeeld het Marfan-syndroom en het syndroom van Cushing.)
-langdurig gebruik van corticosteroïden
-chronische ziektes
-zwaarlijvigheid

De buik, borsten, billen, flank, heupen en dijen zijn de meest getroffen gebieden. Striae zijn niet gevaarlijk voor de lichamelijke gezondheid en vervagen vaak zonder medische tussenkomst. Striae kunnen echter emotionele of psychologische effecten veroorzaken, zoals angst en / of een laag zelfbeeld.

Ondanks de pogingen van de farmaceutische industrie om de prevalentie van striae te verzilveren, is er weinig tot geen bewijs dat een actuele (op de huid aangebrachte geneeskunde) behandeling van de aandoening effectief is.

Hoewel er momenteel geen “bewezen” behandeling voor striae is, kunnen deze worden voorkomen of gemakkelijk worden afgedekt. Nogmaals, striae zijn niet geassocieerd met een bekende medische aandoening. Ze zijn uitsluitend cosmetisch van aard.

(Opmerking: het is het vermelden waard dat anekdotische verslagen van sommige huidproducten veelbelovend lijken. Dat wil zeggen dat een bepaald product inderdaad voor bepaalde mensen kan werken; dit omvat de toepassing van vitamine E-producten, evenals geneesmiddelen. Het ‘probleem’ is dat medische studies voor veel mensen zowel waarneembare als meetbare verschillen vereisen om een ​​behandeling als “effectief” te beschouwen)

Lees ook  Jongere zusje van Olcay Gulsen heeft ze er lekker losjes bij hangen

Striae voorkomen
Hoewel (striae) nooit echt verdwijnen, kunnen ze na verloop van tijd vervagen of met behulp van bepaalde producten en procedures. ”- WebMD

Hier zijn een paar manieren om de ontwikkeling van striae te voorkomen:

1. Trainen:

Snel aankomen is een van de belangrijkste oorzaken van striae. Train samen met het juiste dieet (zie hieronder) kan een lange weg helpen bij het voorkomen van ongewenste veranderingen in het uiterlijk van de huid.

2. Eet een uitgebalanceerd dieet:

zorg ervoor dat je, naast goede lichaamsbeweging, een dieet eet met de juiste mix van gezonde vetten, eiwitten en niet-geraffineerde koolhydraten.

3. Neem je gezonde vetten:

het consumeren van gezonde vetten (meervoudig en enkelvoudig onverzadigd) is een zekere manier om het uiterlijk van je huid te verbeteren. Vette vis, avocado’s en walnoten zijn drie favorieten.

4. Vermijd een ‘jojo-dieet’:

Zoals gezegd, is het de snelle schommeling van het gewicht (vetaanwinst en vetverlies) die vooral te wijten is aan striae. In plaats van aan te komen, op dieet te zijn en de cyclus te herhalen, besluit u elke dag gezond te eten.

5. Hydrateren:

de huid bestaat uit 64 procent water, dus het drinken van 8 tot 10 glazen H2O per dag zal de gezondheid van de huid zeker bevorderen. Naast de huid helpt een goede hydratatie zowel de spijsvertering als het transport van voedingsstoffen, wat het lichaam helpt afval te elimineren, een gezond gewicht te behouden en het metabolisme te normaliseren!

Hoe je van striae afkomt
Zoals besproken, zullen striae over het algemeen vanzelf vervagen. Als je voldoende water drinkt, een gezond dieet eet en regelmatig traint, verdwijnen deze markeringen sneller. En hoewel er geen snelle oplossing is om ze kwijt te raken zijn er manieren om striae minder zichtbaar te maken.

Lees ook  Deze man vindt een doos in de sloot – hij ziet deze dan bewegen en besluit op onderzoek te gaan

Hier zijn een paar ideeën:

1. Probeer een koffie, honing en suiker scrub

Een natuurlijke scrub voor thuis is misschien precies wat de arts heeft besteld. Er zijn veel zelfgemaakte huidscrubs die er zijn, maar koffie en suiker, omdat ze schurend zijn, kunnen de beste optie zijn. Honing is een prachtige ontstekingsremmende en vochtinbrengende crème, waardoor de toevoeging aan elke zelfgemaakte scrub een must is.

2. Overweeg lasertherapie

Eerst slecht nieuws: de meeste verzekeringsplannen zullen lasertherapie voor striae als een cosmetische ingreep beschouwen en zullen vanwege deze classificatie geen kosten dekken dit hangt er wel weer vanaf hoe erg het is. Goed nieuws: lasertherapie wordt veel goedkoper, veiliger en effectiever.

3. Huidpigment tattoo

Oké, dus je moet een uitstekende tattoo-artiest vinden om dit voor elkaar te krijgen. Maar als u er een vindt die goed genoeg is, kunnen ze uw huidpigmentatie nauw afstemmen op een beschikbare inkt. Onnodig te zeggen dat je hier niet goedkoop wilt worden.

4. Neem een normale tatoeage

Een tatoeage kan een echt kunstwerk zijn. Serieus, er zijn een aantal absoluut prachtige ontwerpen die, wanneer ze met bekwame handen worden geïnkt, er verbluffend uit kunnen zien. Bespreek deze optie met een gerenommeerde artiest in je omgeving.

5. Praat met een dermatoloog

Hoewel onderzoek naar de werkzaamheid van striaebehandelingen op zijn best niet overtuigend is, worden dermatologische procedures steeds beter. Misschien wilt u een dermatoloog raadplegen voor advies op dit gebied. Dermatologen zijn erkende artsen die gespecialiseerd zijn in de diagnose en behandeling van huidaandoeningen. (Zorg ervoor dat je ook zelf onderzoek doet.)

Kijkers positief verrast over ‘wijzer geworden’ Badr bij Beau

11 rekoefeningen die rug- en schouderklachten enorm kunnen verlichten