in

5-jarig meisje sterft uren nadat ze door de dokter is weggestuurd omdat ze vijf minuten te laat is

Zien dat je kind ziek is, is de nachtmerrie van elke ouder. We doen er alles aan om onze kleintjes zo comfortabel mogelijk te maken, maar als liefde, verzorging en verpleging niet genoeg zijn, zijn het artsen waar we ons op richten.

Op 26 januari 2015 leed de vijf jaar oude Ellie-May Clark aan een astma-aanval. Haar moeder, Shanice Clark, belde de dokters meteen op om iemand te vragen om voor een huisbezoek te komen.

Hoewel een huisbezoek niet mogelijk was, kreeg Ellie-May een spoedafspraak in de Grange Clinic in Newport, Wales. Haar moeder kreeg te horen dat ze 25 minuten had om bij de afspraak te komen.

Shanice, die onlangs was bevallen van een ander kind, had geen auto om in te rijden, maar liet de artsen weten dat ze op weg waren.

Toen ze vijf minuten te laat aankwamen, zaten ze vast in de rij om bij de receptie te komen. Als gevolg hiervan moesten ze nog een paar minuten wachten. Tegen de tijd dat hun beurt kwam, weigerde de dokter hen te zien.

Blijkbaar had Dr. Joanne Rowe een strikt beleid om geen patiënten te accepteren die meer dan tien minuten te laat waren voor hun afspraak.

Sky News zegt dat ze om 16:35 uur met de artsen heeft gepraat en om 17.00 uur een afspraak heeft gemaakt.

Shanice zegt dat haar dochter vroeg: “Waarom wil de dokter me niet zien?” nadat het duidelijk werd dat ze niet zouden worden gezien.

Lees ook  De vrouw passeert iedere dag de dakloze man: dan geeft hij haar stuk papier en onthult haar zijn ware identiteit

De receptioniste van het ziekenhuis beweerde dat Shanice en Ellie-May 18 minuten te laat waren aangekomen. Volgens de New York Post is dit iets dat Shanice weerlegt.

Dokter vroeg Shanice om de volgende dag terug te komen

Shanice was duidelijk boos over de beslissing om haar en haar dochter weg te sturen. De BBC zegt dat Dr. Rowe niet naar de reden achter Ellie-May’s afspraak heeft gevraagd en ook niet naar haar medische aantekeningen heeft gekeken, voordat ze haar weigerde.

De lijkschouwer die bij de zaak betrokken was, werd op de hoogte gesteld van de tien minuten-regel, maar kreeg te horen dat het de eerste keer was dat de regel ooit werd opgelegd voor een spoedafspraak.

In plaats van naar een dokter te gaan, kreeg Shanice te horen dat ze naar huis moest gaan en haar dochter elke tien tot vijftien minuten moest controleren.

Ze deed precies dat, Ellie-May naar bed brengen om 20:00. Om 22.30 uur kon ze haar dochter horen hoesten en ging ze haar controleren. Ze ontdekte dat Ellie-May uit bed was gevallen en dat haar gezicht en handen allebei blauw waren geworden. Het jonge meisje werd met spoed naar het Royal Gwent Hospital in Newport gebracht, maar stierf onderweg in de ambulance.

In het onderzoek werd vastgesteld dat de oorzaak van de dood bronchiale astma was geweest.

Lees ook  Poolse moordenaar die nog 20 jaar moet zitten in Rijswijk gepakt

Na de hoorzitting voor de zaak legde het gezin een verklaring af.

Volgens de New York Post schreef de lijkschouwer in haar vonnis: “Uit het bewijsmateriaal voor mij is het niet mogelijk voor mij om met zekerheid te bepalen of een eerdere interventie de uitkomst voor Ellie zou hebben veranderd, maar toch had Ellie gezien moeten worden door een [arts] die dag en zij werd teleurgesteld door de tekortkomingen in het systeem. ”

Arts legt een verklaring af

Natuurlijk geeft geen excuus Shanice haar dochter weer terug.

Volgens coroner Wendy James was er geen strategie als het ging om het helpen van Ellie-May. Dat gezegd hebbende, is het onmogelijk om zeker te weten of ze stierf als gevolg van de afwijzing van de dokter.

James beloofde een brief te schrijven aan het ziekenhuis in kwestie, evenals de gezondheidsraad van Anuerin Bevan en de gezondheidsinspectie van Wales, om te voorkomen dat zoiets ooit nog zou gebeuren.

Het spreekt voor zich dat geen enkel kind dat hulp nodig heeft naar huis mag worden gestuurd zonder een eenvoudige controle. Hopelijk kan zo’n tragische gebeurtenis als voorbeeld worden gebruikt, om te voorkomen dat soortgelijke gebeurtenissen zich in de toekomst zullen voordoen.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook als jij ook denkt dat het verkeerd was om Ellie-May naar huis te sturen!

Siamese tweeling gescheiden na een operatie van 7 uur – kijk hoe ze er na een unieke operatie uitzien

Vrouw vergeet haar oplader te ontkoppelen – als haar baby erin bijt krijgt ze ernstige verwondingen aan haar mond